(FOTO) UŽASNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Povezao stopera pa se autom zakucali u kuću i izginuli!
Foto: Printscreen 24sata.hr

u okučanima poginula dva mladića

(FOTO) UŽASNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Povezao stopera pa se autom zakucali u kuću i izginuli!

Hrvatska -

OKUČANI - Mario Žugaj (34) iz Gornjih Bogićevaca u utorak uveče stao je pored puta. Htio je u Okučane. Podigao je prst. Stao mu je auto. Iz "golfa" Mario nije izašao živ...

U teškoj saobraćajnoj nesreći u utorak oko 23 sata u centru Okučana poginuli su Sandro Tomić (19) koji je bio za volanom i Mario Žugaj. Nekoliko stotina metara pre centra Okučana Sandro je odlučio da pretekne automobil austrijskih registracija.

Foto PU brodsko-posavska
Foto PU brodsko-posavska

Najverovatnije zbog velike brzine zahvatio je šljunak na parkingu. Ljudi prepričavaju da se možda uplašio, pa naglo okrenuo upravljač desno. Izgubio je kontrolu nad vozilom prešao preko ulice, udario u betonsku bankinu, podigao se u vazduh i krovom zabio u zid kuće. Mladići iz auta ostali su na mestu mrtvi.

"Legli smo da spavamo kad je nešto lupilo, koliko mi se učinilo, dva puta. Pogledala sam napolje a iz zida komšijine kuće virila su samo dva točka. Videla sam crvena svetla, dimilo se i pucketalo, najverojatnije kad je krov kuće počeo da pada", ispričala je Ana Blažević, prva komšinica porodice u čiju kuću se zabio automobil.

Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan
Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

"Taman sam prišla prozoru da spustim rolete. Iz vazduha je nešto padalo, mislila sam da pada avion. Automatski sam se bacila na pod, kad je odjeknuo prasak. Kada sam ustala videla sam automobil na hrpi cigala. Sve je bilo puno prašine i dima", ispričala je još uvek u šoku žena koja ima kuću preko puta mesta nesreće. Malo mesto ubrzo je bilo prepuno policije, vatrogasaca, lekara Hitne pomoći i šokiranih komšija. - Strašno. Žali Bože mladosti - čulo se svako malo u srijedu u Okučanima.

Sandro Tomić je jedinac. Njegova majka Marica od tragedije, u šoku, sve vreme ponavlja da želi da vidi sina. Komšije i prijateljikažu da je bio dobar i vredan i da je pomagao očuhu Tomi u pripremi drva za prodaju. Navodno je u utorak išao u Okučane da majci kupiti nešto. Sandro je položio vozački pre 45 dana. Mario Žugaj j eu Okučanima htio da se odmori i popije kafu

Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan
Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

"Rekao mi je: ‘Tata, idem da popijem kafu’. Voleo je uveče da prošeta. Otišao je i nije nam se vratio. Imamo troje dece, a Mario je srednje dete. Kao i prsti na ruci, koji god da posečeš jednako boli", rekao je, gledajući u pod, Marijan Žugaj, otac preminulog mladića.

Majka mladića ne izlazi iz kuće. Nije u stanju da govori, ne može da veruje da Marija neće više videti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track