KONTROVERZNI LOVAC PONOVO ŠOKIRA: Dođite u Hrvatsku u lov na zaštićene vukove!
Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Ubija životinje i uživa u tome

KONTROVERZNI LOVAC PONOVO ŠOKIRA: Dođite u Hrvatsku u lov na zaštićene vukove!

Hrvatska -

Kontroverzni lovac Angelo Vukasović, koji je nedavno šokirao javnost objavom da "ubija divlje životinje i jede njihovo meso", ponovo provocira.

Objavio je reklamu u kojoj, posredstvom njegove agencije za lovački turizam iz Švedske, poziva na ubijanje vukova u Hrvatskoj!

Vukasović objašnjava da je reč o "primercima težim od sedamdeset kilograma i da će lovci bez problema kao trofeje moći da ih transportuju preko granice". Premda je za to propisana kazna od čak 40.000 kuna, ovaj Hrvat koji živi u Švedskoj i vlasnik je prodavnice za lovačku opremu, ne preza od toga.

U Hrvatskoj se često raspravlja o tome da se broj vukova povećao pa bi zato treba dozvoliti njihov kontrolisani odstrel, ali sudeći po rečima Josipa Kusaka, profesora Zavoda za biologiju veterinarskog fakulteta u Zagrebu, takvi predlozi nisu utemeljeni na relevantnim istraživanjima o broju vukova. Inače, vukovi godišnje, procenjuje se, počine štetu u visini od petnaest do dvadeset miliona kuna i zakolju oko 1.500 grla stoke.

Svojevremeno je Vukasović u razgovoru za švedski tabloid Aftonbladet rekao: "Pojeo sam 80 odsto životinja koje sam ubio, uključujući i lava na fotografiji. Najukusnije meso koje sam ikad jeo je žirafa".Dodao je da su sve životinje ubijene u Južnoj Africi gde je lov legalan.

(Jutarnji/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track