NESREĆA KOD TRSTENIKA: Nemački ronilac (56) preminuo u Hrvatskoj
Foto: Profimedia

Zdravstveni problemi

NESREĆA KOD TRSTENIKA: Nemački ronilac (56) preminuo u Hrvatskoj

Hrvatska -

Pedesetšestogodišnji nemački državljanin preminuo je usled zdravstvenih tegoba prilikom organizovanog ronjenja u moru nedaleko od Trstenika, kod Pelješca, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radnici Lučke ispostave Trstenik saopštili su da je Nemac nastradao zbog neutvrđenih, iznenadnih zdravstvenih tegoba kad je oko 11 časova kao član ronilačke grupe ronio u moru nedaleko od Trstenika.

Uzete su izjave članova ronilačke grupe i vođe organizovanog ronjenja, hrvatskog državljanina V.G. koji je, kako se navodi, stradalog Nemca pokušao da spasi čim je primetio da pokazuje znakove zdravstvenih smetnji.

Nažalost, kako se ističe u saopštenju, nedugo po izranjanju nemački ronilac je preminuo, što su konstatovali i radnici Hitne medicinske pomoći Pelješac koji su pristigli nakon dojave o nesreći.

O ronilačkoj nesreći obavešteni su Lučka kapetanija Dubrovnik i Pomorska policija Dubrovnik, čiji su službenici preuzeli telo stradalog ronioca te provode dalje istražne radnje o uzrocima smrti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track