MISTERIOZNI NESTANAK RIJEČANKE: Dok su brali gljive izgubio joj se trag, sumnjaju da je oteta!
Foto: Printscreen Nestali.hr

traže je četiri dana

MISTERIOZNI NESTANAK RIJEČANKE: Dok su brali gljive izgubio joj se trag, sumnjaju da je oteta!

Hrvatska -

RIJEKA - Već četvrti dan traje potraga za Riječankom Marijom Vlahov (72) koja je nestala u subotu oko 13 sati kad je zajedno s prijateljima brala gljive na području sela Rogi.

Za Vlahov tragaju ekipe HGSS-a Rijeka, Delnice, Zagreb, Ogulin i Karlovac, delnička policija, vatrogasci, kao i meštani toga kraja. Auto su parkirali uz makadamski put i krenuli da traže pečurke. Nakon prve ture našli su se kod automobila, a prijatelji su odlučili da još jednom odu u šumu, a ona je rekla da će ih sačekati kraj automobila”, ispričao je njen unuk Petar Žaja.

Kada se četrdesetak minuta kasnije bračni par vratio, nije zatekao Mariju. Krenuli su da je traže, a kada nisu uspeli pozvali su Gorsku službu spasavanja. Obaviješteni su i pripadnici drugih GSS-a, policija i vatrogasci koji su je uz meštane tražili i u nedelju i ponedeljak, ali bez rezultata. "Sve više nas je strah, čak sumnjamo da je oteta jer je nelogično da je nestala bez traga", kaže unuk.

U blizini automobila teren pročešljan više puta i nije pronađen nikakav trag. S druge strane u četrdesetak minuta koliko je ostala sama, nije mogla da se udalji tako daleko. Bila je u dobrom psihofizičkom stanju i često je boravila u šumi, ne bi se tek tako izgubila.

"Pre više od godinu dana ugrađen joj je pejsmejker, ali ništa nije bilo toliko ozbiljno ili opasno da ne bi krenula u branje gljiva”, ispričao je unuk.

Selo Rogi između Kupjaka i sela Radočaj u kojem je svojevremeno bio dom za starije osobe. Na pojedinim delovima teren je vrlo strm i obrušava se prema Kupskoj dolini. Zahtjevan i za iskusne planinare i članove GSS-a, a kamoli za stariju ženu.

(Novi list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track