SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVE: Par iz Poreča držao u kući ženu kao robinju, čak je polili i kiselinom
Foto: Shutterstock

Radnica preživela pakao

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVE: Par iz Poreča držao u kući ženu kao robinju, čak je polili i kiselinom

Hrvatska -

Zbog strašnog zlostavljanja 43-godišnje zaposlene pod istragom se našla i supruga 31-godišnjeg ugostitelja iz Poreča.

Još krajem prošlog meseca razotkriven je ovaj monstruozni slučaj, a uhapšen je 31-godišnjak koji je u svom lokalu u Poreču zaposlio ženu iz Slavonije, sezonsku radnicu, iskoristivši je jer nije imala sredstava za život niti smeštaj.

Uprkos tome, za rad joj nije isplaćivao novčanu naknadu, nego joj je tek povremeno davao nešto malo novca. Morala je da spava u skladištu, a mobilni joj je celo vreme nadzirao. Kada bi pogrešila dobijala je batine. Nasilni gazda ju je i teško povredio. U tome svemu, kako sumnja tužiteljstvo, pomagala mu je i supruga (31)U prijavi stoji da je ona od septembra 2015. do 17. jula 2016. godine pomagala mužu da drži zaposlenu u gotovo ropskom položaju i da za njih radi u kuhinji i keteringu kako bi im otplatila dug. Iako taj dug uopšte nije bio definisan 43-godišnjakinja je morala da radi bez uredne plate.

Brutalna gazdarica celo vreme je nadzirala njen telefon i računar. “Nemaš gde da odeš odavde”, pretila joj je, a sve je kulminiralo kad joj je po leđima prolila sonu kiselinu. Po telu nesrećne žene gasila je opuške i ubadala je nožem.Jednom je robinji ošišala kosu, a drugi put ju je naterala da se sama ispred nje ošiša. Upravo je vlasnica lokala tražila svog muža da zaposlenu tuče i to nije prestajalo sve dok je nije teško povredio.

Kako bi svoje iživljavanje sakrili, odnosno, kako je niko ne bi video pretučenu i ošišanu, početkom ove godine zaključali su je 5-6 dana u ostavi. Još je dva dana bila zaključana u spavaćoj sobi u stanu.U međuvremenu se javilo još žrtava okrutnih ugostitelja iz Poreča. Među njima je i 18-godišnjakinja iz Kutine kojoj je, pre nego što ju je prijavio, uzeo sve lične dokumente. Ni njoj nije davao uredno platu, a pred poznanicima ju je pretukao.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track