UTEŠNA FUNKCIJA: Hasanbegović viđen za potpredsednika Sabora
Foto: Beta

Gde ga smestiti

UTEŠNA FUNKCIJA: Hasanbegović viđen za potpredsednika Sabora

Hrvatska -

"Ja nisam tema, ja nisam tema", ponavljao je juče tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović na pitanja novinara da li je od novog šefa HDZ Andreja Plenkovića dobio ponudu da bude potpredsednik Sabora, kako je procurilo iz vrha stranke kao reakcija na poslednje Hasanbegovićem istupe u javnosti.

Hasanbegović je rekao da će komentarisati samo zvanične izjave.

Krug oko Plenkovića prilično je ljut na ministra kulture i spočitava mu da šteti stranci, a priča s mestom potpredsednika Sabora verovatno treba da umiri trzavice među njima.

Jutarnji list iz tri izvora bliska vrhu HDZ saznaje da Hasanbegović nije u kombinaciji za funkciju ministra kulture, ali da mu traže mesto koje nije u izvršnoj vlasti, ali je dovoljno uticajno da se primire on i i desna struja unutar stranke.

"To mu je sjajna pozicija, prava govornica za njegovu politiku, a neće štetiti našim interesima", kaže jedan od tih izvora i dodaje da se hadezeovcima ne sviđa Hasanbegovićevo ponašanje, ali da ga u stranci poštuju.

"Cene i njega i glasove koje je doneo HDZ na izborima, ali ipak će morati da se uklopi u Plenkovićevu ideju novog HDZ. Njegovo soliranje nikome se ne sviđa", navodi taj izvor i dodaje da će se više znati posle Plenkovićevog razgovora s Hasanbegovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track