PRVO GEJ VENČANJE U LIKI: Srećni mladenci se upoznali u zatvoru a na ceremoniju ih dovela policija
Foto: Profimedia

ISTORIJSKI SLUČAJ

PRVO GEJ VENČANJE U LIKI: Srećni mladenci se upoznali u zatvoru a na ceremoniju ih dovela policija

Hrvatska -

Lika je dobila svoje prvo gej venčanje. Sudbonosno "da" pred matičarkom Katarinom Župan izrekli su u petak u popodnevnim satima dvojica muškaraca M. i E.

S obzirom na to da dolazi iz regije u kojoj se itekako neguju tradicionalne vrednosti, pa tako i bračne, ova vest je skoro pa neverovatna. Ipak, ne radi se o domaćim momcima već o zatvorenicima Zatvora u Gospiću. Zbog te činjenice, ovaj slučaj takođe ulazi u istoriju.

Potraga za kumovima

Veseli mladenci iz zatvora su pred Gradsku upravu došli praćeni "maricom", iako je zgrada zatvora samo 500 metara dalje. Na rukama su, zlu ne trebalo, imali lisice. Ušli su u zgradu u pratnji zatvorskih čuvara i kumova.

Navodno bi se ceremonija dogodila i puno ranije, ali mladenci nisu uspeli da pronađu adekvatne kumove, odnosno osobe koje bi im odgovarale po seksualnoj orijentaciji, ali, čini se da su i taj problem uspeli da prebrode.

Ne zna se da li je unutar zatvorskih zidina priređena svadbena večera, ali sasvim je sigurno da svoj brak mladoženje noćas nisu konzumirali. Stroga zatvorska pravila, naime, ne dozvoljavaju da u istom objektu kaznu izdržavaju bračni partneri, pa će jedan od njih morati da bude premešten.

Ali, ovaj čin za njih ima i svoju dobru stranu. Zbog novonastalih okolnosti obojica će moći da traže prevremeno puštanje na slobodu, odnosno pretvaranje dela neodslužene kazne u uslovnu.

Jutarrnji neslužbeno saznaje kako je jedan od mladoženja E.R. (39), koji služi 14-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva bivšeg ljubavnika. Zločin iz strasti počinio je u jesen 2005. godine.

Intimni odnosi

U nekoliko meseci selili su ga iz pet ćelija, jer bi u svakoj imao intimne odnose s drugim zatvorenicima. Bio je specifičan zbog izrazito feminiziranog ponašanja i glasa. Kada je dobio premeštaj u Split, smestili su ga u izolovane ćelije s pedofilima, kako opet ne bi dolazilo do problema. Tamo su se žalili da im dosađuje svojim pričama, pa su ga prebacili u treću ćeliju, gde je takođe navodno imao zatvorsku romansu.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track