HRVATSKA ŠOKIRANA TALASOM ZLOČINA: Karlovac postao krvavi grad!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr

PET UBISTAVA ZA PAR MESECI

HRVATSKA ŠOKIRANA TALASOM ZLOČINA: Karlovac postao krvavi grad!

Hrvatska -

KARLOVAC - Teško se setiti kada je život na području Karlovca tako malo vredeo.

U prvih 10 meseci ove godine dvostruko je više ubistava nego u prethodne tri godine (u tom periodu ubijeno je četvoro ljudi), a samo u poslednja tri meseca ubijeno je pet osoba, istraga će pokazati da li je jedna sumnjiva smrt samoubojstvo, nesretan slučaj, ili se takođe radi ubistvu.

Posle dva ubistva početkom godine, kada je u Belajskim Poljicama na smrt pretučen Ivan Zidarević, a tri nedelje kasnije i Barka Bogović, do jula ubise su mirovale. A onda je krenuo talas zločina. Ubijeno je pet a možda i šest osoba, ako tako pokaže istraga.

U Zadobarju je Mijo Fanjak, penzionisani zidar iz kubure na kupalištu usred bijela ubio 40 godina mlađeg Tomislava Rendulića, motiv je navodna ranije svađa. Fanjak je posle prvog smrtonosnog hica u mladićeva prsa, hteo u njega da ispali još metaka, ali su ga u tome sprečili meštani, koji su ga svladali i zadržali do dolaska policije.

Samo 20 dana kasnije u dugoreškom naselju Donje Mrzlo Polje Mrežničko iz poluautomatske puške "papovke" ubijen je policajac Miro Bežan. Okidač je potegao Zlatko Jurin, njegov prvi komšija, pijanac koji je svima svako malo pretio ubistvom. Zbog toga ga je policija privodila ali je po izlasku opet pretio da će pobiti celo selo. Krenuo je od dobrodušnog policajca Bežana, a onda je uhapšen u pokušaja bekstva.

Kako je umro Tomislav Blažević još se ne zna. Telo 22-godišnjeg mladića pronađeno je krajem septembra na trotoaru ispred stambene zgrade u karlovačkoj gradskoj četverti Luščić, gde je povremeno stanovao, i malo dalje od Logorišta gde je provodio veći deo vremena s ocem i bakom. Da li je ubijen, ili je počinio samoubistvo ili je pak sve splet nekih nesretnih okolnosti, trebalo bi uskoro da se obznani, jer iz karlovačke policije najavljuju okončanje istrage.

Najkrvaviji događaj u ovom crnom nizu, desio se 7. oktobra kada je Marinko Fudurić, dugoreški automehaničar brutalno iz puške M-48 likvidirao penzionisanog policajca Zdravka Kasunića i ugostitelja Tomu Luketića. Motiv nije poznat, istraga bi ga trebala razotkriti, no u javnosti se spominje kako je Fudurić presudio svojim kamatarima, a potom i sebi.Poslednji slučaj dogodio se juče.

Psihički bolesni Ivica Bajac sekirom u glavu ubio je svoju suprugu Danicu u njihovom stanu u samom centru Karlovca, a onda spajajući dve plinske boce, digao u zrak skoro pola zgrade. Teško je opečen i lekari mu se bore za život. Bili su miran par, često viđani kako se drže za ruke u šetnjama gradom i ispijajući kafe u kvartovskom kafiću. Pre deset dana pokušao je samoubistvo, zbog čega je skoro opet završio na liječenju. Supruga nije dala da ga zadrže u bolnici, inzistirala je da ga puste kući.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track