Najnovije vesti

VANDALIZAM U PULI: Biste antifašističkih boraca prekrili crnim kesama i postavili vešala ispred njih
Foto: Printscreen Glas Istre

Oskrnavili spomenike

VANDALIZAM U PULI: Biste antifašističkih boraca prekrili crnim kesama i postavili vešala ispred njih

Hrvatska

PULA - U noći između nedelje i ponedeljka na biste 10 istarskih antifašističkih boraca u Titovom parku u Puli stavljene su crne kese s belim krstom, a ispred spomenika i vešalo.

Iako se autor ovog vandalskog čina, koji se krije iza nekoliko pseudonima, i to naziva umetničkom instalacijom s porukom koju je poslao na nekoliko adresa medijskih kuća, gradonačelnik Boris Miletić najoštrije je osudio incident.

 

"Najoštrije osuđujem incident koji se u noćnim satima dogodio u Titovom parku u Puli gde su nepoznate osobe postavile sablasne crne plastične kese s belim krstovima preko bista naših poznatih i slavnih istarskih antifašističkih boraca", rekao je Miletić.

 

foto printscreen Glas Istre
foto printscreen Glas Istre

On je osudio i postavljanje vešala pored bisti, i pozvao policiju da što pre pronađe počinioca. Gradonačelnik je napomenuo da o tom činu Grad Pula kao nadležna institucija nije bio obavešten, istakavši da je Pula multikulturalni i multietnički grad koji neguje vrednosti tolerancije i antifašizma i diči se antifašističkom istorijom i njenim borcima koji su živote dali za slobodu i jednakost svih građana Pule i Istre.

 

"Naše zajedničke vrednosti suživota i tolerancije, odnosno vrednosti antifašizma i njegovu ostavštinu, nastavićemo da branimo po svaku cenu", naglasio je Miletić.

 

(Glas Istre)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...