SKOKOM DO SLOBODE: Vučica iz zagrebačkog zoo vrta preskočila električnu ogradu i pobegla
Foto: Profimedia

Uzbuna

SKOKOM DO SLOBODE: Vučica iz zagrebačkog zoo vrta preskočila električnu ogradu i pobegla

Hrvatska -

Mlada vučica pobegla je iz kaveza u zagrebačkom zoološkom vrtu, ali niko ne zna kako je uspela u tome.

Nadzornih kamera u zoo vrtu ima, ali one pokrivaju aleju, ne i sam kavez. Nakon što su čuli da je vučica pobegla, osoblje je pokrenulo veliku potragu tokom koje su deo ljudi evakuisali iz prostora zoološkog vrta.

"Bila sam s decom zoo vrtu, čuvari su nas upozorili da stanemo i da ne prilazimo jer traže vučicu. Pričekali smo 5 minuta i onda su rekli da je sve u redu i pustili nas dalje u razgledavanje vrta. Nije nas bilo strah", rekla je jedna od posetiteljki.

Vest da je vuk pobegao iz zoološkog vrta proširila se gradom poput munje. Mlada vučica nije dugo bila na slobodi, svega pet minuta, nakon čega su ju uhvatili veterinarka, zoolog i timaritelj koji ju je uspavao pa je vraćena u svoj kavez. Dan posle bega, dva vuka nisu mogla da izlaze napolje.

"Vukovi neće biti napolju sve dok se sve ne osigura. Tek kad budemo potpuno sigurni da je sve u redu i kad pojačamo bezbednost, tek onda ćemo ih ponovo pustiti", rekli su. No, postavlja se pitanje kako je mlada vučica uopštee mogla da preskoči ogradu?

Inače, ograda koja odvaja životinje od ljudi, električna je, odnosno, kako su rekli iz Zoološkog, malo ih ‘štrecne’. Taj dan, struje u toj delu nije bilo i vučica je bez problema preskočila kanal i ogradu.(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track