ŠERBEDŽIJA TRAŽI IZVINJENJE OD HRVATSKOG MINISTRA: Javno isprozivan zbog nečega što nije ni izjavio
Foto: Stefan Jokic

Skandal se nastavlja

ŠERBEDŽIJA TRAŽI IZVINJENJE OD HRVATSKOG MINISTRA: Javno isprozivan zbog nečega što nije ni izjavio

Hrvatska -

Glumac Rade Šerbedžija uputio je preko svog advokata dopis hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu zbog osude njegovih navodnih izjava, tražeći izvinjenje.

"Na temelju pisanja nama nepoznatih portala i bez provere autentičnosti izjava, pa i bilo koje informacije kod gospodina Šerbedžije, on je doveden u situaciju da je prisiljen da demantuje ono što nije rekao. Šta više, nije izneo niti jednu aluziju u tom smislu", napisao je Šerbedžijin advokat Čeda Prodanović u pismu hrvatskom ministru, prenosi hrvatski "Indeks".

Medved je osudio Šerbedžijine izjave koje je, navodno, dao na predstavljanju svoje knjige "Stranac (izabrane pesme)".

Prodanović demantuje razloge za osudu i kaže da je Šerbedžijin nastup - pacifistički.

"Njegov navedeni javni istup se u suštini može svesti na izražavanje pacifističkog stava i osudu negativnih pojava, implikacija i posledica koje su ratna događanja na prostoru bivše Jugoslavije izazvala. Tom prilikom, suprotno navodima iz saopštenja, Šerbedžija nije spomenuo, niti aludirao u bilo kojoj rečenici na Domovinski rat, hrvatske branitelje, stradalnike ili hrvatske ratne heroje. Isto tako, nije spominjao Tribunal u Hagu, kao ni suđenja koja su pred njim sprovođena", piše u dopisu.

Prodanović na kraju predlaže ministru da proveri navode i traži javno izvinjenje: "Smatramo da Rade Šerbedžija zaslužuje javno izvinjenje vašeg ministarstva." Međutim, ministar Tomo Medved nije se izvinio.

"S obzirom da vaš klijent nije reagovao na izjavu objavljenu u Slobodnoj Dalmaciji Ministarstvo hrvatskih branitelja je smatralo potrebnim izdati saopštenje", naveo je Medved.

Svoj odgovor Šerbedžiji Medved završava rečenicom o vrednostima Domovinskog rata.

Juče je više hrvatskih braniteljskih udruženja i rodoljuba zatražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova zabranu nastupa i delovanja glumca Radeta Šerbedžije Hrvatskoj na najmanje pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track