Najnovije vesti

(VIDEO) ODRŽANA MISA ZA ANTU PAVELIĆA: Došlo dvadesetak ljudi
Foto: Profimedia

Sramota

(VIDEO) ODRŽANA MISA ZA ANTU PAVELIĆA: Došlo dvadesetak ljudi

Hrvatska

U Zagrebu je večeras održana misa povodom godišnjice smrti poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića, dok je Hrvatski portal Narod.hr kontroverzne novinarke ŽŽeljke Markić tim povodom objavio tekst u kome je zanemario zločinačku NDH koja je glavni aspekt njegovog života, prenosi Index.hr.

Portal Narod.hr podseća da je na današnji dan 1959. preminuo Pavelić, ali umesto da podsete na glavne aspekte njegovog žživota, a to je svakako zločinačka NDH po čemu je i ostao zapamćen, u članku se pišše uglavnom o lepotama groblja gde je sahranjen, navodi Index.hr.

Portal Narod.hr ima dugu istoriju koketiranja s ustašškim zločinicma, posebno u svojoj rubrici u kojoj se bave istorijskim događajima i osobama.

Letos su se, na dan Pavelićevog rođendana, novinari ovog portala bavili isključivo njegovim ranim godinama, a danas su otiššli i korak dalje, jer o njemu i njegovom životu ne govore praktično ništa.

Istovremeno u Zagrebu je održana misa povodom godišnjice smrti Pavelića kao i ranijih godina.

Misa je počela u 19 sati, a novinarima i snimateljima ulazak u baziliku nije bio dozvoljen. Na misi se okupilo nekih 20-ak ljudi, a pred baziliku su stigla tri kombija policije, preneo je Index.hr.

Ove godine nije doššlo do protesta pred bazilikom, za razliku od proššle, kad su aktivisti Radničkog fronta podigli glas protiv ove mise.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...