Najnovije vesti

MULJALI SA DNEVNICAMA: Savetnicima bivšeg premijera Zorana Milanovića isplatili 41.400 evra!
Foto: Printscreen Yt

SKANDAL U HRVATSKOJ

MULJALI SA DNEVNICAMA: Savetnicima bivšeg premijera Zorana Milanovića isplatili 41.400 evra!

Hrvatska

ZAGREB - Državna revizija u kancelariji bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz kancelarije trojici njegovih specijalnih savetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldštajnu isplaćeno oko 41.400 evra za inostrane dnevnice.

Radi se o više od 500 dnevnica, a uz putne naloge nije priložen izveštaj s puta niti druga verodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

 

Dvojici savetnika isplaćeno je po 186 dnevnica, a trećem 160. Iz toga proizilazi da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine, a sva putovanja su, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

 

Putne naloge i dnevnice odobravo je tadašnji šef premijerove kancelarije Tomislav Sauća, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savetnicima, prenosi Hina.

 

"Ovde se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom delu", kazao je on i najavio da će u ponedeljak sve prijaviti hrvatskom Državnom tužilaštvu.

 

BONUS VIDEO:

 

KURIR TV UKRATKO U 5 DO 5 SA RATKOM FEMIĆEM: Fiskalni računi

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...