HRVATSKA POLICIJA OSTAJE BEZ KOLA PRED LETNJU SEZONU: Ističe im lizing, vraćaju preko 700 automobila
Foto: Printscreen YouTube

Problem na vidiku

HRVATSKA POLICIJA OSTAJE BEZ KOLA PRED LETNJU SEZONU: Ističe im lizing, vraćaju preko 700 automobila

Hrvatska -

Hrvatska policija je započela vraćanje 726 automobila kojima je istekao operativni lizing, a još se ne zna kada će dobiti nova.

Radi se o “šarenim vozilima” sa policijskim obeležjima. Tek ovog meseca biće dovršena isporuka 368 vozila bez policijskih oznaka koje je policija vratila još prošle godine. Ali zbog pada Vlade postupak obnavljanja voznog parka MUP-a se otegao.

Kada će policija dobiti 726 automobila kojima je istekao lizing, teško je da se prognozira. Ponude su otvorene, razmatraju se, odluke o najpovoljnijem ponuđaču još nema, a ako ona i bude uskoro doneta, trajanje postupka zavisi od toga hoće li se neko žaliti. Ako se to dogodi, nerealno je očekivati da će policijski vozni park biti popunjen pre septembra. A većina od 726 vozila biće vraćena ovog meseca, ostatak do maja.

U nekim delovima Hrvatske policajci se pribojavaju da će zbog toga manje policijske stanice jedno vreme biti bez “šarenih” vozila. Upozoravaju i da se “ovaj cirkus sa vozilima” događa uoči turističke sezone. Sindikat policije Hrvatske je prošlog oktobra zatražio od MUP-a analizu stanja policijskog voznog parka navodeći da informacije sa terena govore da je ono loše.

Tada su bili napomenuli i da u martu ističe lizing za veliki broj vozila, naglasivši da “korist od primene prakse MUP-a kojom se sva službena vozila nabavljaju putem lizinga, uz ograničenu kilometražu i određeno vreme povrata istih, imaju samo autolizing kuće”.

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track