BIZNIS OPATICE ZADARSKE:Grade poslovni centar na svom zemljištu, a ne smeta im gej plaža u komšiluku
Foto: AP (25.10.2012)

Blagosloven projekat

BIZNIS OPATICE ZADARSKE:Grade poslovni centar na svom zemljištu, a ne smeta im gej plaža u komšiluku

Hrvatska -

Projekat luksuznog turističkog kompleksa pored zadra trebao bi da zaživi na zemljištu benediktinskog manastira Svete Marije.

Projekat obuhvata hotel sa pet zvezdica, naselje vila s bazenima, dva golfska igrališta, akvapark, međunarodni aerodrom za manje avione, fudbalski kamp i druge sadržaje za bogate goste, a zastupa ga Eco Tour Zadar, koju su suosnovale benediktinke zadarskog manastira sv. Marije, a koje su stopostotne vlasnice zemljišta na kojem je predviđena izgradnja resorta.

Iz zadarskog manastira Sv. Marije nisu želeli da komentarišu ove informacije, kao ni ovlaštena osoba za zastupanje njihovih interesa, Nikola Perkušić iz Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Projekat je trebao biti realizovan kroz tri faze do kraja prošle godine, ali izgradnja još nije ni počela. Veliki zadarski projekt trebao bi se prostirati na dve lokacije. Prva je iznad Petrčana gde su prediviđena dva golfska terena sa osamnaest rupa sa smeštajnim objektima kao i akvapark.

Druga lokacija obuhvata obalni deo poluotoka Punta Skala, gde je na delu od 1,5 kilometara peščane plaže, u Zadru poznate kao plaže za nudiste i gej populaciju, na površini od preko dvadeset hektara, smeštenoj tik uz postojeći resort Falkensteinera, predviđena izgradnja luksuznog hotela sa pet zvezdica i 300 kreveta te 700 kreveta u vilama s bazenima.

(Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track