MLADIĆ KOJI JE UBIO OCA SPECIJALCA IMAO PROBLEM S DROGOM: Otac je pretio da će ga izbaciti iz kuće
Foto: Facebook/Tin Šunjerga

Novi detalji

MLADIĆ KOJI JE UBIO OCA SPECIJALCA IMAO PROBLEM S DROGOM: Otac je pretio da će ga izbaciti iz kuće

Hrvatska -

Meštani Čiste Velike ne skrivaju suze. Sa grčem na licima i prepuni straha, dok su posmatrali opsadno stanje u Čistoj Velikoj, o ubijenim supružnicima Šunjerga imaju samo reči hvale.

Prepuni gneva govore da je 19-godišnji Tin, kao sin jedinac, ocu Martinu i majci Silvani “poslednjih godina zadavao ozbiljne glavobolje zbog svog iskrivljenog ponašanja”.

"U široj porodici Šunjerga alarm se upalio nakon što se Silvana svom bratu u subotu uopšte nije javljala na telefone, ni na mobilni niti na fiksni pa je policajčev šurak u nedelju oko 10 sati došao u Čistu Veliku, gde su ga dočekala zatvorena vrata kuće. Nije čekao pa je dignuta na noge policija koja je temeljnim pregledom kuće, tačnije u garaži pronašla nesrećnog Marina u lokvi krvi i prekrivenog ćebetom. Bio je to prizor koji ledi krv u žilama. Silvanu nisu našli nigde, a ni Tina. A u dvorištu kuće nije bilo ni jednog od dva njihova automobila", priča za Jutarnji list jedna od meštanki, pritom sumnjajući da je u čitavoj tragediji ubica imao i pomagača.

Roditelji ubijenog specijalca Marina čitav život rade u Minhenu u Nemačkoj, a tamo je i Marin rođen. Početkom rata pridružio se snagama Republike Hrvatske pa je nakon svega ostao da radi u policiji.

"Brak sa Silvanom bio mu je prepun ljubavi i poštovanja. Rođenje Tina im je samo upotpunilo taj sklad. Tin je bio odlikaš u osnovnoj školi, najbolji učenik, ali upis u srednju tehničku školu ga je okrenuo. Ponavljao je prvi razred, a prošle godine je maturirao. Imao je mladalačke hirove i bio je istaknut u okolini. Svima se uvukao pod kožu jer, realno gledajući, bio je dobar komšija. Miljenik sela zajedno sa svojim psom Zenom. Ali je očigledno upao u loše društvo vršnjaka čim mu je, kako se priča po selu, droga bila dostupna. Upravo to je njegovog oca toliko bacilo u očaj da mu je nedavno ozbiljno zapretio slanjem na odvikavanje ako ne prestane i ne spusti se na zemlju", ispričao je komšija porodice.

Željko Škarić, komšija i rođak ubijenog specijalca, ne može da dođe sebi od šoka. Da se nešto u selu događa saznao je u nedelju nešto iza 11 sati, kada je pod sirenama pristiglo vozilo Hitne pomoći.

"Tin je dečko koji je slobodniji, ali koliko ja znam, nikad nije imao problema sa zakonom. Svi smo u šoku, teško je poverovati da se pred našim vratima dogodila ova tragedija. Imao je mladalačke hirove, a ovo je prestrašno", priznao je Škarić okupljenim novinarima.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track