(VIDEO) VODEĆI TEORETIČAR ZAVERE U KOMŠILUKU: Svetom vladaju gušteri
Foto: Facebook/David Icke

Čudan gost

(VIDEO) VODEĆI TEORETIČAR ZAVERE U KOMŠILUKU: Svetom vladaju gušteri

Hrvatska -

Vodeći svetski teoretičar zavere Dejvid Icke je u Zagreb došao povodom predavanja, a publiku željnu teorija zavere sigurno neće razočarati.

Naime, ovaj bivši fudbaler i sportski komentator od 90-ih godina prošlog veka radi kao "profesionalni teoretičar zavere", iako će on za sebe reći da se u potpunosti posvetio tome da otkrije "ko i šta zapravo kontroliše svet".Pre svega, Icke tvrdi da su svi mediji, kompletna naučna zajednica, političari, bankarski sistem, religije i vojske zapravo deo jedne velike globalne teorije zavere - njih pak kontrolišu "uobičajeni osumnjičeni" od UN-a, preko Iluminata, obitelji Rotšild, Trilateralne komisije - zapravo kogod od iole moćnih i bogatih ljudi vam padne na pamet.

U toj svojoj mega teoriji zavere Icke tvrdi da su sve zapravo isplanirali ljudi-reptili koji su pre više vekova došli iz četvrte dimenzije. Od manjih, zabavnijih tvrdnji, Icke tvrdi da je otvaranje Olimpijskih igara zapravo bila masovni satanistički ritual, smatra da živimo u virtualnoj realnosti kao u Matriksu, tvrdi da je Džordž Buš reptilski brat princa Čarlsa, da je Mesec šupalj i tako dalje i tako dalje.

Ali, da u njegovu teoriju da nama vladaju ljudi-reptili (za što je Icke više puta naglasio da nije alegorija, nego ozbiljna teorija) veruje određeni do ljudi, pokazuje i istraživanje iz SAD-a po kojem je 4 odsto anketiranih to objašnjenje sveta smatralo ispravnim.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track