MOST NIJE DUGO ČEKAO: Nakon što ih je iz Vlade izbacio HDZ, oni se okreću SDP?
Foto: Fonet/twitter Voice Of Croatoa

Vrteška

MOST NIJE DUGO ČEKAO: Nakon što ih je iz Vlade izbacio HDZ, oni se okreću SDP?

Hrvatska -

Čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak da se SDP neće mešati u odnose HDZ i Mosta jer “ne želi biti voajer i viriti nekome u spavaću sobu”, a sasvim sigurno “ne namerava držati merdevine HDZ-u, koji štiti mutne interese”.

“U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami učestvovati. Ono što su zajedno počeli to moraju i da završe. SDP ne namjerava držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne interese. Premijer Andrej Plenković očigledno štiti mutne interese, i to je ovih dana svima jasno”, rekao je Bernardić novinarima u Saboru i potvrdio kako je SDP napravio šta je mogao, “kad je uočio probleme u tom braku HDZ-a i Mosta, prijavio ih je za nasilje i zatražio smenu ministra finansija”.

Ali, iz njegove stranke ipak dolaze nešto drugačije informacije kad je reč o tome da je “SDP napravio što je mogao”. Naime, novinar N1 televizije Hrvoje Krešić objavio je na Tviteru kako mu je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin potvrdio da postoji komunikacija između njegovog šefa stranke i prvog čoveka Mosta Bože Petrova.

Da možda ima vatre gdje ima i dima govori i izjava Petrova od juče u kojoj je nakon smene u Vladi rekao kako ne isključuje mogućnost pregovora Mosta i SDP-a. "Most će nakon svega birati stranu gde su kvalitetni ljudi, a ako takvih ne bude, onda je bolje biti u opoziciji, nego u ovakvoj vlasti nekome da glumi smokvin list”, kazao je Petrov.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track