MARICU SU TRAŽILI 7 GODINA I VEĆ JE OŽALILI: Otac doživeo šok kada je čuo gde mu je ćerka!
Foto: Printscreen Potraga.hr

neverovatno ali istinito

MARICU SU TRAŽILI 7 GODINA I VEĆ JE OŽALILI: Otac doživeo šok kada je čuo gde mu je ćerka!

Hrvatska -

KARLOVAC - Marica Krlin (39) vodila se kao nestala sedam godina, a otac joj je misleći da je mrva, davao parastose, međutim ona se sve ove godine krila u komšiluku.

Nakon što je meštanin sela Čeglji kraj Jastrebarskog čuo ženski glas iz brvnare, policija je konačno posle sedam godina pronašla Maricu. Ona se sve vreme skrivala na samo 20 metara od kuće u kojoj živi njen otac.

"Tog dana došla je kod mene oko 13 sati i tražila kafu i rekla da ne ide kući dok je maćeha tamo. Sakrila se u kukuruzu i čekala da padne mrak, a onda uveče došla kod mene" – ispričao je, Ivan Krlin (70).U njegovoj brvnari Marica se krila od 8. avgusta 2010. kada je njen otac Imbro prijavio policiji nestanak ćerke.

"Svuda smo je tražili. Išli smo sa njenom slikom i tražili je po Drežniku, Karlovcu, platio sam joj i dve mise jer smo mislili da je mrtva, a ona se sve vreme tu skrivala", šokirano je rekao otac Imbro.Nikako nije mogao da shvati zbog čega je njegova najmlađa ćerka otišla od kuće u kojoj je imala sve da bi živela u brvnari bez vode i struje. Sve je počelo, priča Imbro, kada je 2003. godine u kuću doveo nevenčanu suprugu Anu.

"Bio sam sam s troje dece i starom nepokretnom majkom. Supruga mi je preminula od sepse posle carskog reza, a i otac mi je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ana je bila udovica s dva odrasla sina", objasnio je Imbro.Marica se od početka nije slagala s maćehom, pa je radila sve kako bi je oterala."Nije htela da se kupa po mesec dana, zaudarala bi, a sve da meni napakosti. I pre toga je jednom pobegla, pa smo je našli u Karlovcu i doveli kući", priča Ana.Kažu da nisu znali da je Marica kod komšije u drvenoj kući, niti da je tamo posećuje sestra Sanja.

Imbro Krlin sa suprugom Anom (Foto printscreen 24sata.hr/ŽeljkoHladika)
Imbro Krlin sa suprugom Anom (Foto printscreen 24sata.hr/ŽeljkoHladika)

"Njoj tu ništa nije nedostajalo. Delili smo sve što sam imao", objašnjava Ivan.

U brvnaru se Ivan preselio kada mu je 1996. godine izgorela kuća u kojoj je živeo s roditeljima. Iako je od grada dobio cigle i postavio temelj, novu kuću nikad nije počeo da gradi. U mračnom sobičku od pet-šest kvadratnih metara nalazi se jedan krevet, peć na drva, jedan sto i nešto posuđa. Marica je iz kuće izlazila samo noću, kako je ne bi video neko od suseda.

Da se u brvnari s Ivanom nalazi još neko, posumnjao je meštanin nakon što je čuo ženski glas. Pozvao je policiju koja je štalu snimila kamerom. Snimili su Maricu kako sedi na krevetu dok je Ivan cepao drva. Pokucali su im na vrata i odveli Maricu. Posle razgovora s policajcima, Maricu Krlin (39) odvezli su u bolnicu na pregled. Utvrdili su da je dobrog zdravlja, pa su joj socijalni radnici pronašli hitan smeštaj u hraniteljskoj porodici. Uprkos sumnjama, pokazalo se da Marica nije bila zlostavljana ni zapuštena.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track