(VIDEO) TAKSI GERILA U HRVATSKOJ: Regularni taksisti glumili mušterije, pa premlatili konkurentske vozače
Foto: EPA/Ilustracija

obračun

(VIDEO) TAKSI GERILA U HRVATSKOJ: Regularni taksisti glumili mušterije, pa premlatili konkurentske vozače

Hrvatska -

Nezadovoljstvo poslovanjem Ubera u Hrvatskoj se nastavlja. Nakon protesta u Zagrebu tokom kog su taksisti iz svih krajeva Hrvatske blokirali jednu od najprometnijih zagrebačkih ulica, novi incident zabeležen je u Zadru.

Vozač Ubera iz Zadra otkrio je kako su lokalni taksisti osmislili brutalan način osvete Uberovim vozačima. Glume mušterije, naruče Uber pa vozačima prete ili ih fizički napadaju. To sokazuje to i slučaj koga je za Slobodnu Dalmaciju prepričao jedan od Uberovih vozača.

"Meni su pretili da će mi prerezati grkljan, ali sam srećom uspeo da pobegnem. Nisam to prijavio policiji jer ne želim da imam posla sa takvim ljudima", tvrdi jedan od vozača zadarskog “Ubera” nakon što se zadnjih dana našao na meti konkurencije koja ne bira sredstva u preuzimanju taksi-tržišta u Zadru.

Jedan ga je udario sleđa, a kada se okrenuo, dočekao ga je drugi koji ga je udario u glavu. Namamili su ga u klopku. Pretvarali su se da su mušterije i pozvali ga na Autobusku stanicu gde im je bilo stajalište. Kada je izišao iz automobila, prebili su ga.

"Sinoć su prebili još jednog vozača. Po već uobičajenoj šemi tražili su vožnju, a onda istukli vozača’, kazao je uberovac. Kaže kako su u Zadru njihove vožnje postale opasne za život. Veći broj vozača zbog toga odustaje od posla jer, kako kaže, ne isplati se gubiti glavu za sitan novac.

Policija o svemu tome ništa ne zna jer se vozači novog taksi-prevoza boje da prijave incidente u strahu za svoj život.

Glavni sindikalni poverenik Samostalne taksi-službe za Zadarsku županiju Predrag Šimunov kaže kako nema saznanja o napadima na vozače Ubera, ali smatra da su incidenti samo rezultat sveopšteg kaosa koji se donekle kontroliriše do turističke sezone. Tvrdi i kako je sve to rezultat nerada Inspektorata rada i Poreske uprave.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SNIMAK TUČE NA ULAZU U GRČKU, KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU! Čak 10.000 Srba i Makedonaca čeka satima na prelazu Evzoni!

Kurir.rs/Net.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track