TUKAO JE, BACAO I IZBO NOŽEM: 30 godina robije za ubistvo devojke
Foto: Printscreen Facebook

presuda

TUKAO JE, BACAO I IZBO NOŽEM: 30 godina robije za ubistvo devojke

Hrvatska -

Županijski sud u Zadru osudio je Hrvoja Domobrana Kneževića (23) na 30 godina zatvora zbog ubistva njegove devojke Josipe Božić (21).

On se u noći između 26-27. decembra 2015. nadrogirao spidom, posvađao se s Josipom i počeo da je tuče i baca. Onda je dograbio noževe i šilo i masakrirao je. Najviše ju je izbo po glavi i vratu i presekao joj je arteriju.

foto: Printscreen Facebook

Josipini su znali da se Hrvoje drogira, ali nisu mogli da je odvoje od njega

Iako je u trenutku ubistva bio u stanju smanjene uračunljivosti, Knežević je sam sebe doveo u to stanje pa se ono ne može uzeti kao olakšavajuća okolnost poput mladosti, obrazložio je sudija Hrvoje Visković. U vreme kazne biće mu uračunat pritvor od 27. decembra 2015.

Dan posle ubistva Knežević je pozvao njene roditelje i policiju i priznao ubistvo dodavši da ne zna šta ga je spopalo. Ostao je u kući u Modriču i pošto ju je ubio i prvo pokušao da zataška ubistvo i opere krv. Oprao je telo u kadi i doneo veliku vreću za transport tela.

Josipina porodica je znala da se on drogira, ali ma koliko da su se trudili, nisu mogli da je odvoje od problematičnog momka.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track