DETALJI SMRTI SRPSKOG DEČAKA U HRVATSKOJ: Majka je vrištala, sat vremena borili su se za Lukin život!
Foto: Printscreen Twitter

kobno poslednje kupanje

DETALJI SMRTI SRPSKOG DEČAKA U HRVATSKOJ: Majka je vrištala, sat vremena borili su se za Lukin život!

Hrvatska -

"Je li živ, je li živ?", vrištala je majka dečaka (13) iz Srbije koji je pronađen u subotu uvali Mala Lozna u Postiri na Braču na dnu mora 50-ak metara od obale.

Iako su mu u pomoć odmah priskočile dve medicinske sestre koje su se našle na plaži, lekar iz Engleske koji je bio tu na godišnjem odmoru i vozilo Hitne pomoći Luku M. iz Novog Sada nisu uspeli da spasu. Sat vremena su pokušavali da ga reanimiraju, a onda su konstatovali smrt.

"Dečak je sa prijateljima iznajmio kajak od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18.25. Rekli su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će još da se kupa" , kaže jedan od očevidaca.

"U 19 sati došao je jedan Slovenac da vrati pedalinu, na kojoj je bio sa porodicom i pitao da li neko ima masku jer mu se čini da tamo neko roni ili je mrtav, ali ne želim da dižem uzbunu ako nisam dobro video. Dao sam mu masku i kad je došao na to mesto počeo je da mi signalizira", priča očevidac.

"Sa sinom sam odmah otišao tamo brodom, nastavlja, i zaista je na dnu, na nekih sedam metara dubine bilo telo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i meštanin koji roni na dah do 50 metara dubine i izvukao dečaka na površinu. Ubacili smo ga u brod gde sam poušao da ga oživim. Kad smo došli do plaže, oko 19.10 sati, nastavili su sa reanimacijom, ali nije bilo pomoći", priča ovaj meštanin, inače dugogodišnji policajac.

Dečakova majka bila je u to vreme na plaži, i kada su ga doveli na plažu, nesretna žena je potrčala prema njemu dozivajući njegovo ime.

"Strašna tragedija", kaže drugi očevidac, a devojka koja je posmatrala dramu na plaži kaže da je bila uverena da će dečaka uspeti da ožive. Kako je u pitanju strani državljanin, biće urađena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kurir.rs/avaz.ba

Foto Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako se pravilno ulazi u vodu, kada su vrućine?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track