Najnovije vesti

UŽAS U OSIJEKU! SVEŠTENIK SILOVAO DEČAKA: To znamo Bog, ti i ja! Šokiraće se kad čujete koliku je kaznu dobio!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SKANDALOZNO

UŽAS U OSIJEKU! SVEŠTENIK SILOVAO DEČAKA: To znamo Bog, ti i ja! Šokiraće se kad čujete koliku je kaznu dobio!

Hrvatska

Katolički sveštenik sa područja Slavonije i Baranje osuđen je na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamenjena radom za opšte dobro, uprkos činjenici da je silovao 15-godišnjeg dečaka koristeći njegovu emocionalnu nerazvijenost.

Tako će sveštenik odraditi 730 sati društveno korisnog rada, stoji u nepravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Osijeku, javlja Glas Slavonije. U presudi se navodi kako rok u kojem će sveštenik izvršiti kaznu nikako ne može biti kraći od jednog meseca, ali ni duži od dve godine.

Sveštenik se optužnicom teretio da je u noći između 5. i 6. januara 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mestu u Slavoniji i Baranji silovao dečaka koristeći njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihičku zavisnost o sebi kroz duhovno savetovanje.

Pošto je dečaku ponudio pivo, za vreme prijateljskog druženja, sveštenik je otišao u kupatilo za 15-godišnjakom, prišao mu s leđa i neprikladno ga dirao, a potom ga odveo u susednu sobu i položio na krevet gde je legao na njega i bez dečakovog pristanka ga silovao.

Prema presudi, sveštenik je te večeri dočekao dečaka u 'bade mantilu', nudio ga pivom dok su gledali utakmicu i tražio da ga izmasira. Potom ga je silovao. Posle svega, dečak se pokušao ubiti, a istražiteljima je ispričao da, nakon što ga je silovao, sveštenik je dečaku rekao: "To znamo samo ti, Bog i ja".

Pošto joj je sin sve ispričao u detalje, majka silovanog deteta o svemu je obavestila biskupiju, o čemu je na sudu posvedočio i jedan visokopozicionirani sveštenik koji je potvrdio dolazak majke dečaka u crkvenu kancelariju.

On je na sudu rekao kako mu je majka bolesnog dečaka rekla kako smatra neprimerenim druženje između svog sina i spomenutog sveštenika, ali da nije spominjala nikakve seksualne odnose. Iako je nepravosnažno osuđeni sveštenik u međuvremenu promenio nekoliko župa, iz biskupije je objašnjeno kako njegov premeštaj nema nikakve veze s prijavom majke žrtve, već s redovnim premeštajima sveštenika.

Kurir.rs/ Glas Slavonije

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...