Najnovije vesti

KUĆA STRAVE U KARLOVCU: Brata učesnice rijalitija držali kao roba, izbili mu zube i čekićem polomili prste
Foto: Profimedia

DOŠAO DA RADI NA IMANJU, PA PROŽIVEO PAKAO

KUĆA STRAVE U KARLOVCU: Brata učesnice rijalitija držali kao roba, izbili mu zube i čekićem polomili prste

Hrvatska

Karlovačka policija sumnjiči Petra Velića (59) i njegova tri sina, Igora (22), Ivana (34) i Dražena (29), da su počinili krivično delo trgovanja ljudima, odnosno, da su oko godinu i po na svom imanju maltretirali i ponižavali, i poput roba držali Rasima Čufurovića.

Prošle nedelje sva četvorica su uhapšena, a nakon davanje iskaza su pušteni na slobodu. Sa druge strane, žrtva je u Opštoj bolnici Karlovac, gde je primljen teško pretučen. Navodno, Rasim Čufurović je na njihovom imanju u Draganiću, nedaleko od Karlovca, proživeo pravi pakao.

"Niko ovde ne zna tačno odakle je taj Rasim došao, ali se jednog dana pojavio i ponudio da im radi u vrtu u zamenu za ručak ili za kutiju cigareta. Ipak, umesto ručka, radije je hteo da popije čašicu rakije. Mogao je da ima oko 35 godina, ali je izgledao znatno starije jer je bio strašno mršav i zapušten. Uglavnom, tako je jednog dana ušao i u njihovo dvorište, a onda više niko od komšija s njim nije hteo da ima posla. Znate kako je, ne samo da je za njih radio na polju i čuvao im ovce, već je radio i druge stvari koje su od njega tražili, a u koje ne bi smo hteli ulaziti", pričaju komšije.

foto: Profimedia

Opis Rasimove, ili kako ga u Draganiću zovu, Ratkove svakodnevice u ovom dvorištu, u kome osim Petrove supruge žive još supruge i deca dvojice njegovih starijih sinova, izgledao je, kaže svedok, zastrašujuće.

"Tretirali su ga doslovno kao roba. Jednom su dovezli neki crep kući i istovarivali ga, a Rasim im je pomagao. Onda su odjednom počeli da hrabre jednog dečaka iz svoje porodice, koji je tada imao oko pet godina, da ga tuče štapom i psuje. Rasim je i dalje mirno slagao te predmete, a mali ga je udarao i vređao. Jednom su imali neku feštu, pa bi se skupili neki njihovi prijatelji i tako bi svi skupa pijančili, a onda bi nekome palo na pamet da tuku Rasima.

I tako bi ga tukli i šamarali, što bi ostale silno zabavljalo. Tako bi ga šutirali, a onda bi mu nudili pivo do koga bi dopuzao poput psa. Leti bi uglavnom čuvao ovce po ceo dan, a u večernjim satima bi došao u dvorište i morao da zabavlja njihovu decu. Na primer, vozio bi ih na biciklu, a ako ne bi bio dovoljno zanimljiv ili brz, dobio bi batine", priča komšija.

Komšije zbog straha nisu ranije prijavljivali šta se događalo, ali su sve potvrdili policiji, pa su njihovi iskazi, uz onaj Rasimov, bili ključni za pokretanje istrage.

"Prema onome što znam, polomili su mu rebra, lice mu je deformisano od batina, izbili su mu zube i čekićem polomili nokte. Dopuzao je do drugih Roma malo dalje u selu, kod kojih je znao takođe da dolazi. Navodno su ga upravo oni odveli u bolnicu", kaže još jedan od meštana.

Rasim Čufurović poreklom je iz Velike Kladuše u BiH i biološki je brat Međide Čufurović koja je usvojena u Dugoj Resi kada je imala godinu i po, gde joj je ime promenjeno u Maja Paola Sestrić, a široj hrvatskoj javnosti poznata je po nastupu u rijalitiju "Veliki brat". Brat Ešef, koji je pod imenom

Ivan Filipović živio u Slunju, pre nekoliko godina je počinio samoubistvo.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...