TODORIĆ PRETI KRIVIČNIM PRIJAVAMA PROTIV ODGOVORNIH ZA AGROKOR: O državnom planu za firmu kaže da je demagogija
Foto: Profimedia

afera trese hrvatsku

TODORIĆ PRETI KRIVIČNIM PRIJAVAMA PROTIV ODGOVORNIH ZA AGROKOR: O državnom planu za firmu kaže da je demagogija

Hrvatska -

Osnivač "Agrokora" i bivši predsednik Uprave Ivica Todorić najavio je danas podnošenje krivične prijave protiv odgovornih za, kako je naveo na svom blogu, kriminal u "Agrokoru".

Povodom plana za održivost posrnulog koncerna, koji je predstavio vladin vanredni poverenik za "Agrokor" Ante Ramljak, Todorić je na blogu ocenio da u njemu nema ničega osim demagogije i pogodovanja interesnim grupama.

"Rešenja su više nego dobra, najpre će imati minimalni rast kako bi svemu umanjio vrednost, a onda će, transparentno i verodostojno kao i do sada, u bescenje rasprodati firme i njihovu imovinu. Baš kao što sam i predvideo - kriminal u "Agrokoru" dobija zastrašujuću dimenziju, a odgovori na pitanja o rol ap-u te ulozi "Medison Pacifika" iza kojih se kriju odgovori i otkriva stvarna razmera pljačke i dalje se ciljano prećutkuju", naveo je Todorić, prvoosumnjičeni u slučaju "Agrokor".

Za njim je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje s obzirom da mu je istražni sudija odredio istražni zatvor. Mediji nagadjaju da se on nalazi ili u Londonu ili u Švajcarskoj.

Vanredni poverenik za "Agrokor" Ante Ramljak danas je predstavio plan održivosti posrnulog koncerna u kojem se, medju ostalim, navodi da vanredna uprava želi da zadrži firme u sektorima poljoprivrede, prehrane i maloprodaje, a ostalih 80 kompanija želi da proda.

Maloprodaja u sastavu koncerna "Agrokor" biće podvrgnuta značajnom restrukturiranju, sektor prehrane će nastaviti rasti i optimizirati EBITDA-u, poljoprivreda će realizovati prinose iz prošlih kapitalnih investicija, dok će imovina "Agrokor Portfolio Holdingsa" biti rasprodata, a zaposleni "Agrokora d.d." premešteni u osnovne delatnosti, prenela je Hrvatska radiotelevizija.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track