(VIDEO) ZAVEJANA HRVATSKA, SRBIJA SLEDEĆA: Padaju kiša i sneg, duva jak vetar, na putevima haos!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

STIGLA ZIMA

(VIDEO) ZAVEJANA HRVATSKA, SRBIJA SLEDEĆA: Padaju kiša i sneg, duva jak vetar, na putevima haos!

Hrvatska -

Najavljena promena vremena stigla je u ponedeljak ujutro u gotovo celu Hrvatsku. Temperature su se značajno spustile, a u većini te zemlje pada kiša, a u Lici, Gorskom kotaru i višim predelima središnje Hrvatske sneg.

Jak sneg pada i na Sljemenu uz temperaturu od minus 1.

U područjima gde pada sneg očekuje se stvaranje debljeg pokrivača, ponegde čak i do pola metra. Pahulje bi do kraja dana mogle stići i do nizija središnje i istočne Hrvatske.

Sneg moguć i na moru

U priobalju duva bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima zbog čega su mogući i odroni. Bura bi u priobalje mogla doneti i ponešto snega, posebno na severnom Jadranu.

Promena vremena donela je probleme i na putevima. Osim snega, na nekim putevima saobraćaj usporavaju i vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Vozači se mole za razumevanje.

Za kamione s prikolicama i šlepere trenutno nema otvorenog puta iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj, zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji. Vozila se preusmeravaju na GP Rupa.

Zbog zimskih uslova, zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Slično vrijeme očekuje se i sutra, a padavine bi trebalo da prestanu u sredu. Značajniji rast temperature ipak se ne očekuje.

I u Srbiji se do kraja nedelje očekuje sneg.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track