NAJGORI PODSTANARI U ISTORIJI: Jedna te ista porodica uništava stanove, preprodaje stvari i lažira uplatnice
Foto: Profimedia

NE MOGU DA SE IZBORE SA NJIMA

NAJGORI PODSTANARI U ISTORIJI: Jedna te ista porodica uništava stanove, preprodaje stvari i lažira uplatnice

Hrvatska -

Nekoliko stanodavaca ispričalo je svoja iskustva s jednom te istom porodicom podstanara, koji su im totalno uništili stanove.

Ko god da im se suprotstavio, dobio je pretnju ili tužbu za uznemiravanje i nanošenje duševne boli.

Ljudi se usele, ne plaćaju stanarinu ni kiriju, a nameštaj i ostale stvari prodaju. Prodali su tako krevete, ormare, frižider, čak i gasne peći s bocom.

"Ispočetka je on plaćao kiriju, posle je kopirao te uplatnice, meni to dostavljao kao da je to sve plaćano. Ja verovao, zašto ne", ispričao je jedan od oštećenih stanodavaca.

Podstanar je, nakon što ga je stanodavac suočio s dugovima, podmirio dugovanje. Međutim, situacija se posle toga nije promenila.

foto: Profimedia, 0251497616

"Ja i dalje dobijam te uplatnice koje su rukom krivotvorene jer na faksu ti to ne vidiš i veruješ, dok ponovo nisam dobio opomene od od komunalija.

Nazvao sam ga na mobilni da dolazim u Đurđevac da porazgovaramo o tome. Za to vreme on se već iselio. Uđeš u stan i imaš šta da vidiš. Deca su urinirala po parketu, na nekoliko mesta parket se podigao. Dođem u WC, nema veš mašine’, ispričao je stanodavac.

Isti podstanari napravili su haos i u kući Nade Tomerlin iz Đurđevaca.

"Ništa nisu ostavili. Kuća u demoliranom stanju, dušeke su čak prodali. Znači kutija od kauča je ostala, a u njoj je bila hrana. To je sve bilo ugnjilo i smrdelo ko kolera. Jer u tih 13 meseci nikad prozori nisu bili otvoreni, to se sve zamračivalo", ispričala je Nada. Nju su podstanari iz pakla optužili za lažno prijavljivanje Centru za socijalnu zaštitu i nanošenje duševne boli uz traženu odštetu od 250.000 kuna.

Primanja su joj iznosila 900 kuna jer je bila na bolovanju zbog operacije kičme. Jedva je pokrivala dugove.

"Jedno vreme nisam znala šta da uradim, nisam imala za hleb, nisam imala za kiriju, nisam imala za život’, ispričala je.

Napasni podstanari sada žive u kući iz koje su im vlasnici, kad su shvatili s kim imaju posla, naredili da se isele. Ipak, oni to ne žele da učine. Glava porodice, naime, tvrdi kako je on taj koji ima posla s budalama.

Kurir.rs/Net.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo šta se desi kada parkirate pored šina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track