HRVATSKOM POSLANIKU PRETE SMRĆU: Protivio se minutu ćutanja zbog ratnog zločinca Praljka u Saboru i sad je meta za odstrel!
Foto: Printscreen Youtube/ N1

PRETNJA LIKVIDACIJOM

HRVATSKOM POSLANIKU PRETE SMRĆU: Protivio se minutu ćutanja zbog ratnog zločinca Praljka u Saboru i sad je meta za odstrel!

Hrvatska -

ZAGREB - Poslanik u Hrvatskom saboru Goran Beus Rajhemberg (Glas), koji se protivio odavanju pošte minutom ćutanja generalu Slobodanu Praljku, koji se ubio pošto mu je Haški tribunal potvrdio presudu od 20 godina zatvora za počinjeni ratni zločin, dobio je pretnje smrću i sve prijavio policiji.

Rajhemberg kaže da je predsednik Sabora izjavu o Praljku predstavio kao izjavu svih poslaničkih klubova, a tekst je jutros dostavljen poslanicima uoči zasedanja.

"Izjava nije, da se razumemo, jako sporna, tek u nekim detaljima je trebalo da se konsultujemo, ali ovde u ovom slučaju radi se o izjavi predsednika Sabora, tako da se ne radi o izjavi Hrvatskog sabora u celini, tako da nije bitno da li smo bili ili nismo (na čitanju i minuti ćutanja)", rekao je Beus Rajhemberg i podsetio da je Sabor najviše zakonodavno telo u državi.

"Dakle ovo je institucija, ovo je kuća prava, vladavine prava i ne smemo zbog nekih dvostrukih kriterijuma ili emotivnog naboja, koji je dozvoljen, naravno, koji je legitiman, posebno u ovakvim situacijama kad žrtve traže svoj pijetet na svim stranama, da dozvolimo da se snize standardi. Dakle, u parlamentu ne može da se minutom ćutanja odaje počast nekome ko je pravosnažno osuđen ratni zločinac", jasan je Rajhemberg.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track