NAORUŽANA DO ZUBA KRENULA IZ HERCEGOVINE U NEMAČKU: U torbi umesto pršute našli zolje i raketni bacač!
Foto: printscreen 24sata/MUP

mislila je da je šunka

NAORUŽANA DO ZUBA KRENULA IZ HERCEGOVINE U NEMAČKU: U torbi umesto pršute našli zolje i raketni bacač!

Hrvatska -

STARA GRADIŠKA - Devojka (25) je uhapšena na graničnom prelazu Stara Gradiška na ulasku u Hrvatsku, u autobusu koji je iz Hercegovine išao za Nemačku.

U subotu oko 16 sati carinik je u njenoj torbi pronašao tri “zolje” i raketni bacač RPG 22. Oružje je bilo prekriveno zimskom jaknom. Osumnjičena za krijumčarenje oružja rekla je da putuje za Nemačku kod bolesnog brata.

Branila se da joj je torbu u kojoj je bilo oružje dao suprug sa kojim se razvodi. Rekao joj je, kako tvrdi, da je u njoj pršuta za prijatela. Izjavila je i da nije znala što se nalazi u torbi.

" S obzirom na karakteristike oružja rekao bih da je verovatno namenjeno za neki teroristički akt. S obzirom na praznike koji se bliže verujem da se radi o potencijalno vrlo ozbiljnoj pretnji i riziku", smatra Željko Cvrtila, stručnjak za bezbednost.

Naime, raketni bacači mogu da se koriste za napad na vozila, vojne i civilne avione, objekte, a retko se koriste za napad na ljude. Na crnom tržištu njihova cena je od 3000 evra pa na više.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen 24sata/MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja