ONLAJN PREVARE CARUJU U OVOJ SUSEDNOJ DRŽAVI: Seks, krediti i klađenje naivne koštaju bogatstva
Foto: Profimedia

SMIŠLJENO

ONLAJN PREVARE CARUJU U OVOJ SUSEDNOJ DRŽAVI: Seks, krediti i klađenje naivne koštaju bogatstva

Hrvatska -

“Ja sam na Trešnjevci, seks košta 700 kuna i to 500 u pejsejfkardu koji kupiš na benzinskoj… Kada dođeš, doplatiš još 200. Za više od sat vremena cena je 1500 kuna” , ova i slične poruke na Fejsbuku šalje navodno zanosna devojka. Nakon što joj se se klijent javi, daje mu (lažnu) adresu i traži da joj putem “bona” uplati određeni iznos kao akontaciju.

Pejsejfkardu bonovi lako se kupuju na benzinskim stanicama a radi se o načinu plaćanja preko interneta uz koji ne morate da otkrivate svoje lične ili bankarske podatke.

Marina (Anita, Ivana…) u porukama detaljno objasni kako treba da joj se prenese novac, a čim pohotni muškarac uplati, lepotica nestaje. Deaktivira račun, na kojem je sve, od imena do fotografije (a neretko i pola), naravno lažno.

Za razliku od brojnih drugih prevaranata, ovaj može nekažnjeno da nastavi ( pod nekim novim imenom “vruće studentkinje” i sa nekom novom fotografijom). Pre svega, malo ko od prevarenih će prijaviti policiji i priznati kako je platio prostituku, a ona nije odradila svoj posao. Ona uopšte nije prostitutka – ništa nije dala. A, ako nema tela, nema ni dela. Bar ne krivičnog. Osim toga iznos je često je manji od hiljadu kuna, pa krivca teško može da se goni, ističe Slobodna Dalmacija.

Slično deluju i oni prevaranti koji vam pod člancima na portalima obećavaju sticanje bogatstva.

Svi znamo da se se utakmice nameštaju, i on ima dojavu i otkriće je baš vama. Samo traži "bonove". Doduše, pod člancima češće pišu drugi zadovoljni korisnici. ”Ovaj dobar čovek pomogao mi je da se obogatim, sve je to istina što on govori, on ima dojave iz prve ruke, javite mu se”.

Slično operišu i “onlajn-bankari” sa superbrzim kreditima, uz iznenadne “troškove papirologije” od hiljadu kuna, a u su i stranice sa markiranom odećom.

Kurir.rs/Net.hr

Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) RULET KAO IZ ALANA FORDA! Štap, limena činija i živa "kuglica"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track