VELIKI GAF SPLITSKE POLICIJE: Pljačkaš im pobegao ispred nosa, a oni uhapsili i vezali 16-godišnjeg dečaka
Foto: YT Printscreen

Skandal

VELIKI GAF SPLITSKE POLICIJE: Pljačkaš im pobegao ispred nosa, a oni uhapsili i vezali 16-godišnjeg dečaka

Hrvatska -

Splitska policija ne samo da nije uhvatila pljačkaša pošte, koji im je iz zasede pobegao s novcem, već je u splitsko-dalmatinsku PU stigla i pritužba roditelja 16-godišnjaka kojeg su policajci prilikom pretrage lica mesta vezali lisicama, oborili na pod i naterali da trči da bi videli da li ih podseća na pljačkaša.

Dečaka su čak hteli da privedu u obližnju Prvu policijsku stanicu, ali njihov kolega, koji je pljačkaša čekao i video u zasedi pred poštom, kazao im je da ne podseća na traženog begunca pa su ga pustili.

Dečakov otac je čitav slučaj prijavio vrhu splitske policije, a s njim je razgovarao i načelnik Uprave Slobodan Marendić. Postupke policajaca sada ispituje Odeljenje za zakonitost, što je uobičajena procedura u ovakvim slučajevima.

Pljačka pošte dogodila se 2. januara neposredno pre zatvaranja, a ista je opljačkana i pet dana ranije. Policija je očekivala da će se razbojnik vratiti na mesto zločina, što se i dogodilo. On je pod pretnjom iznudio novac, policajci su ga zaustavili pošto je izašao iz poslovnice. Naredili su mu da stane i legne, u jednom trenutku činilo se kao da će ih poslušati, ali se tada iz niskog starta dao u beg i zamaknuo iza ugla. Jedan od policajaca je ispalio dva hica u vazduh u nadi da će ga uplašiti.

foto: Printscreen YouTube/Al Džazira

Policajci su nedugo potom primetili dečaka koji je imao kapuljaču na glavi i slušalice u ušima. Učinio im se sumnjiv pa su ga zuastavili, stavili lisice i oborili ga na pod. Navodno su ga čak i terali da trči da bi videli da li podseća na begunca koji je svega koji sat ranije opljačkao poštu udaljenu od te pozicije nekih 300 metara.

Dečak inače živi nekoliko metara dalje, pa je njegov otac čuo da se nešto događa i došao na lice mesta. Ostao je zaprepašćen kada je video da njegovog sina sumnjiče za pljačkanje pošte. Policajcima je pokušao da objasni da njegov sin nema veze s tim i da je izašao iz stana pre desetak minuta, ali ni to nije pomoglo. Policajci su se s dečakom zaputili ka obližnjoj stanici.

U policiji kažu da njihovi službenici u prvom trenutku nisu mogli da znaju da dečak ima 16 godina i da ne smeju da ga vezuju. Saopštili su da će sve okolnosti biti ispitane, te će se utvrditi ima li osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika koji su učestvovali u privođenju. Dečak nema povreda, ali je pretrpeo izrazitu psihičku traumu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MISLILI STE DA JE OVO MOGUĆE SAMO U CRTAĆIMA?! E, pa prevarili ste se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track