Najnovije vesti

U KABINU JE UŠLA SUPERSREĐENA DEVOJKA, A IZA NJE SMO UNUTRA ZATEKLI NEŠTO ODVRATNO: Prodavci poznatog butika u Osijeku prepričavaju svoja najgora iskustva
Foto: Profimedia

muke neviđene

U KABINU JE UŠLA SUPERSREĐENA DEVOJKA, A IZA NJE SMO UNUTRA ZATEKLI NEŠTO ODVRATNO: Prodavci poznatog butika u Osijeku prepričavaju svoja najgora iskustva

Hrvatska

Hrvatski mediji razgovarali su sa prodavcima poznatog butika u Osijeku, koji su podelili svoja najgora iskustva sa mušterijama.

Ta prodavnica, kao i mnoge druge, da ne bi razočarala svoje kupce, dopušta im vraćanje nošene ili oštećene robe, odeće koju su kupili, ali im se više ne sviđa ili će im vratiti novac bez nekog posebnog razloga.

 

"Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo rečju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odećom koju su isprobavale, odeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena... Satima sve to posle razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mesto", priča jedna od sagovornica.

 

Mušterije su maštovite i kada je reč o načinima na koje kradu.

"Najčešće se kradu modni dodaci poput nakita, naočara, donje rublje, ali i odeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu deo oko zujalice i ukradu majicu, pantalone, košulju. Kradu se i sada popularni 'biseri' s odeće pa i satenske pertle iz cipela. Ne biste verovali što sve ljudima padne na pamet", prepričava sagovornik koji takođe radi u poznatoj trgovini odeće.

 

Druga sagovornica dodaje kako nesuđeni kupci kradu i kaiševe iz pantalona, nakit ili naočare za sunce s lutki, šalove, rukavice...

 

"Pamtim jednu situaciju kad smo kolegica i ja slagale jakne i primetile rupu na mestima gde je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim devojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavci robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu", prepričava sagovornica svoje neverovatno iskustvo.

 

Veliku muku muče današnji trgovci popularnih brendova i s tzv. modnim blogerkama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu. Tu su i žene koje kupuju odeću za vikend, pa je u ponedeljak vraćaju.

"Tu su, naravno, i modne blogerke koje vraćaju robu svakih nekoliko dana. Fotografišu se u odeći za svoj blog, i onda je dolaze vratiti. Već dobro znamo neka lica koja to redovno čine, ali politika trgovine je takva da moramo da im vratimo novac", kažu.

 

Ipak, jedno iskustvo pamte kao najviše traumatično.

 

"U dućan je ušla devojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela je skupe farmerke i majice i otišla u kabinu. Svi smo, svakako, mislili da isprobava robu. Izašla je iz kabine i otišla iz dućana, a koleginica koja je primetila da devojka nije iznela robu koju je isprobavala, otišla je da je pokupi. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvestila od šoka - ugledala je izmet usred farmerki - prisećaju se prodavačice.

 

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...