PACIJENTKINJE OTKRILE KAKO IH ČUVENI LEKAR IZ ZAGREBA MALTRETIRA GODINAMA: Lezite na leđa i raširite noge, kako vi, žene, najviše volite, RECITE POZDRAV POGLAVNIKU!
Foto: Profimedia

gadosti iz ordinacije

PACIJENTKINJE OTKRILE KAKO IH ČUVENI LEKAR IZ ZAGREBA MALTRETIRA GODINAMA: Lezite na leđa i raširite noge, kako vi, žene, najviše volite, RECITE POZDRAV POGLAVNIKU!

Hrvatska -

Hrvatske vlasti pokrenule su istragu protiv jednog ortopeda iz Kliničke bolnice Dubrava Zagreb posle niza potresnih svedočanstava o njegovom skarednom i skandaloznom ponašanju prema pacijentkinjama svih godina starosti.

Istraga je pokrenuta kada je jedna pacijentkinja odlučila da izađe iz anonimnosti i pred televizijskim kamerama prepriča šta joj je sve, pred medicinskom sestrom, izgovorio lekar kod kojeg je došla da traži pomoć.

Ohrabrene ovim priznanjem, i druge pacijentkinje su progovorile. Ispostavilo se da njegovo ponašanje nije nikakva novost: na specijalizovanim stranicama pacijenti su se od 2011. godine žalili na "tretman" koji su doživeli u njegovoj ordinaciji.

A evo nekih njegovih izjava: "Prvo mi se naguzite, a onda lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa sa jako raširenim nogama". "Imate tešku autoimunu bolest: to vam je Božja kazna jer niste svima dali." "Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite 'Pozdrav Poglavniku!'" "Razgovaraću radije s vašim mužem, vi ženske ste neuračunljive. Sviđa li se vama da budete njen rob?"

Sudeći prema komentarima, najčešće je vređao žene, koje je tretirao kao seksualni objekat predodređen za uvrede, a muškarci su mu dolazili na tapetu ako, prema njegovom sudu, nisu bili dovoljno muževni, dominantni ili inteligentni. Izuzetak nisu bila ni deca.

"Imala sam 13 godina kada sam bila na pregledu. Koje je gadosti rekao meni, tada devojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dete", napisala je jedna pacijentkinja, iz čega se može zaključiti da je takvo ponašanje za ovog lekara bilo uobičajeno i pre 25 godina. Druga piše kako je vređao njenog muža, "mekušca", jer ju je gurao u kolicima.

Muškarcu starom 68 godina objasnio je da okoštavanje ramena, od kojeg je pacijent patio, ide od mozga i da on "očigledno mozga nema kad mu se ramena okoštavaju".

Njegova ćerka je, kako je napisala na jednom forumu, u dva navrata o svemu obavestila rukovodstvo bolnice, ali nije dobila nikakav odgovor.

Slučaj je uzburkao zdravstvene vlasti i pokrenuta je procedura, posle koje ortoped, teoretski, može ostati i bez licence. Koliko će ceo postupak trajati i kad će se znati epilog, još uvek se ne zna.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja