(VIDEO) PAO SA 100 KILOGRAMA KOKAINA: Hrvatski Eskobar pred sudom izneo drsku odbranu
Foto: Printscreen Youtube/Profimedia

bezobrazno

(VIDEO) PAO SA 100 KILOGRAMA KOKAINA: Hrvatski Eskobar pred sudom izneo drsku odbranu

Hrvatska -

Stjepan Prnjat, prvoosumnjičeni u velikoj policijskoj akciji Nana, pred sudom je izjavio kako se protivi izručenju Republici Hrvatskoj.

USKOK je zatražio izručenje putem evropskog naloga za hapšenje.

Advokat prvoosumnjičenog u akciji u kojoj je zaplenjeno sto kilograma kokaina, poručio je kako njegov klijent uverava da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret a pred sudijom se branio ćutanjem, javlja RTL.

Odluka o izručenju trebala bi biti poznata krajem sledeće nedelje. Ročište za izručenje održano je u petak pri Okružnom sudu.

"Gospodin Prnjat ne slaže se sa tim da ga izruče Hrvatskoj. Protiv njega se u Hrvatskoj vodi velika medijska hajka, jer je stigmatizovan kao bivši osuđenik za slična krivična dela i zbog toga možda misli da će u Sloveniji imati objektivnije suđenje nego u Hrvatskoj", rekao je advokat Luka Fabiani.

Policija je juče objavila detalje o akciji, kao i snimak razbijanja kriminalne bande. Hrvatska policija radila je u saradnji sa pripadnicima kolumbijske, holandske, panamske policije i Europola. Duže od godinu dana ova međunarodna saradnja policijskih i pravosudnih tela, od utovara kokaina u Panai preko prevoza do Evrope, koordinirana je iz komandnog centra hrvatske policije iz Zagreba. Radi se o jednoj od najzahtjevnijih akcija hrvatske policije ikad.

Rastović iz zagrebačke policije rekao je kako je akcija trajala od 2017. i da su u njoj prepoznate nelogičnosti na carini prilikom nekih isporuka. Policija je zatim dobila nalog Županijskog suda u Reci i u januaru ove godine krenula u kriminalističko istraživanje, a tada je krenula i međunarodna saradnja.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia /YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja