(VIDEO) DRAMATIČAN POGLED IZ VAZDUHA: Ovako izgleda poplavljeni Jasenovac, meštani strahuju od pucanja nasipa!
Foto: Youtube/Printscreen

VELIKI TALAS SE OČEKUJE SUTRA

(VIDEO) DRAMATIČAN POGLED IZ VAZDUHA: Ovako izgleda poplavljeni Jasenovac, meštani strahuju od pucanja nasipa!

Hrvatska -

Hrvatska se i dalje bori s poplavama. Vodostaji brojnih reka i dalje su u porastu, pa se čini kako za sada mogu da odahnu jedino Karlovčani jer je vodostaj Korane polako počeo da opada.

Situacija je u potpunosti drugačija s vodostajima Kupe i Save.

Kupa je kod Farkašića dosegla vodostaj od 959 centimetara pa je tamo proglašeno vanredno stanje. Vodostaj Save na Jasenovcu srušio je rekord iz 1970. godine. U 14 sati izmereno je 920 centimetara.

Lokalni mediji prenose da je situacija iz sata u sat sve dramatičnija, jer se Sava probija kroz nasip.

U Uštici je stanje najkritičnije stanje obzirom da izgrađeni nasip nije u idealnom stanju. Vojnici pokušavaju da ga ojačaju i spreče najgore, da se nabujala reka Sava ne izlije u korito i na taj način ugrozi ne samo Jasenovac nego i okolna mesta. Nasip je dugačak dva kilometra, a na nekoliko mesta je popustio.

Stanovnike brine što je put pukao na nekoliko mesta i sad se svi boje da bi to moglo da znači da se podlio nasip i da bi moglo da se dogodi i nešto gore. Nije isključeno da se angažuje i dodatan broj vojnika kako bi pokušao da se učvrsti nasip.

U Jasenovcu je padala kiša, a trenutno pada sneg. Projenjuje se da bi Sava na ovom području mogla da raste još između 10 i 15 cm. Na snazi su vanredne mere odbrane od poplava, a vrhunac vodenog talasa se očekuje u utorak.

Kurir.rs/Index.hr/Dnevnik.hr

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track