TEREZA MEJ PORUČILA PLENKOVIĆU: Hrvati od 1. jula mogu bez ograničenja da se zapošljavaju u Velikoj Britaniji!
Foto: EPA, Beta

podignuta rampa

TEREZA MEJ PORUČILA PLENKOVIĆU: Hrvati od 1. jula mogu bez ograničenja da se zapošljavaju u Velikoj Britaniji!

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvati će od 1. jula slobodno, bez posebnih dozvola, moći da rade i u Velikoj Britaniji, a obaveštenje o ukidanju ograničenja pri zapošljavanju hrvatskih državljana u Ujedinjenom Kraljevstvu poslala je premijeru Andreju Plenkoviću njegova britanska koleginica Tereza Mej.

Hrvatska vlada je saopštila, da je Plenković pozdravio tu odluku. Dodaje se da će Hrvatska recipročno odgovoriti prema britanskim državljanima, pa će se oni moći slobodno da se zapošljavaju u Hrvatskoj od 1. jula.

"Ova Odluka znači da će hrvatski državljani od 1. jula ove godine u Velikoj Britaniji biti izjednačeni u pristupu tržištu rada sa svim ostalim građanima EU.

Ona je rezultat više pregovora dvoje premijera, kao i širih političkih i diplomatskih aktivnosti koje je Hrvatska preduzimala u proteklom razdoblju, te će biti daljnji podsticaj razvoju partnerstva i bilateralnih odnosa i nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU", navedeno je iz Banskih dvora.

Navodi se i da je ukidanje ograničenja pri zapošljavanju hrvatskih državljana nedavno najavila i Malta. To znači da do daljnjega ograničenja za zapošljavanje hrvatskih državljana unutar EU ostaju još jedino u Holandiji, Austriji i Sloveniji. Ostale članice EU već su ranije ukinule ograničenja zapošljavanja hrvatskih državljana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track