(VIDEO) TVRDI DA JE UGROZILA INTERESE DRŽAVE: Kolinda napadnuta u Saboru zato što je pozvala Putina u posetu
Foto: Printscreen YTTube/Index.hr Portal

haos u skupštini hrvatske

(VIDEO) TVRDI DA JE UGROZILA INTERESE DRŽAVE: Kolinda napadnuta u Saboru zato što je pozvala Putina u posetu

Hrvatska -

Saborski poslanik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da je predsednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svojim pozivom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ugrozila položaj Hrvatske i zatražio da se što pre održi sastanak državnog vrha kako bi se uskladila hrvatska spoljna politika.

"Predsednica Republike osramotila je sebe i dužnost koju vrši svojim sramotnim izjavama u Argentini pre nekoliko dana... Po povratku u Hrvatsku dobila je priliku da još jednom osramoti sebe i dužnost koju vrši", rekao je Grbin dodavši da je predsednica ovaj put ugrozila položaj Republike Hrvatske.

Branko Bačić (HDZ) upitao je odgovarajući Grbinu koji je SDP pravi i istinski, onaj koji danas proziva predsednicu države zbog toga što poziva Putina u Hrvatsku ili onaj koji je pre 13 dana na konvenciji SDP-a "frenetičnim pljeskom" pozdravio ruskog ambasadora u Hrvatskoj Anvara Azimova i pokazao što misle o politici Ruske Federacije.

Inače, predsednica Hrvatske ovaj put je prozvana u svetlu afere trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, za koju je, kako je Grbin rekao, "28 šefova država i vlada EU jednoglasno utvrdilo da je upravo Rusija odgovorna za napad nervnim otrovom u Velikoj Britaniji".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen YouTube/Index.hr Portal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track