TREĆI DAN POTRAGE ZA NESTALIM DEČAKOM: U Visočko jezero ušli ronioci, stižu brodovi sa sonarima
Foto: Printscreen 24sata.hr

AGONIJA!

TREĆI DAN POTRAGE ZA NESTALIM DEČAKOM: U Visočko jezero ušli ronioci, stižu brodovi sa sonarima

Hrvatska -

Na Visovačkom jezeru jutros je nastavljena potraga za Frankom Silovom, 16-godišnjakom iz Laškovice koji je nestao u subotu uveče pošto se prevrnuo brodić kojim je, s trojicom drugara, krenuo ka ostrvcetu Visovcu.

U potrazi učestvuje i specijalna policija s roniocima, pripadnici gorske službe spasavanja, DVD Dubravice i brodovi Javne ustanove Nacionalni park "Krka", a danas se uključuju i pomorska policija i jedna privatna firma.

"Uključeni su ronioci specijalne policije iz Splita, a oko 11 sati potrazi će se priključiti i policijski brod s kojg će se dno jezera pregledati sonarom. Angažovana je i privatna firma, čiji će ljudi sonarom pretraživati vodu i dno jezera", kazala je Marica Kosor, portparolka Policijske uprave šibensko-kninske

Porodica Silova proživljava agoniju..

foto: Printscreen 24sata.hr

"Svi smo u potpunom šoku, svaki put kada zazvoni telefon nadam se da će me neko nazvati i reći da su ga pronašli. Franko je bio s nama i u jednom trenutku je rekao da ide da se nađe s drugom. Šta se i kako posle dogodilo, ne znam", priča Milena Jakus (60), Frankova tetka koja se stara o njemu otkako mu je pre tri godine umrla majka.

I meštani su u šoku.

"Zašto su njih četvorica isplovila u tom malom plastičnom brodiću, niko ne zna. Ali znamo da su išli prema Visovcu i čini se da se brodolom dogodio zahvaljujući tom plovilu. To nije baš neki pravi brod, nego nekakva kada. Njih četvorica su ogromni za svoj uzrast i normalno da je taj komad plastike pod njima popustio", uzdiše jedan od meštana obližnjih Rupa.

Trojica Frankovih drugara uspela su da isplivaju, ali ne i on.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track