Najnovije vesti

BESAN NA DRŽAVU PEŠAČI 180 KM S KRSTOM NA LEĐIMA: Hrvatska nema para za bolesnu decu, a za vojne avione daje 500 miliona dolara!
Foto: Twitter@SasaPavlic

protest na uskrs

BESAN NA DRŽAVU PEŠAČI 180 KM S KRSTOM NA LEĐIMA: Hrvatska nema para za bolesnu decu, a za vojne avione daje 500 miliona dolara!

Hrvatska

Na najradosniji hrišćanski prazik Uskrs, Riječanin Saša Pavlić, odlučio je da prepešači put od Rijeke do Zagreba, noseći drveni krst koji je sam napravio, iz protesta što vlada kupuje avione za 500 miliona dolara umesto da, kako kaže, nabavi retke lekove za barem 10 odsto tog iznosa.

"Želim da ova vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500 miliona dolara za kupovinu polovnih borbenih aviona i napuni fond za retke lekove sa barem 10 posto tog iznosa", poručuje Saša Pavlić, koji je, kako kaže, frustriran činjenicom da država ima za avione, a da je u fondu za retke bolesti tek 20.000 kuna.

foto: Twitter@SasaPavlic

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb "dragim vođama ovog naroda".

 

"Nosim ga za svu onu decu i roditelje koji slušaju da nema novaca za lečenje, a 3 milijarde kuna za avione ima", kaže Saša.

 

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smeštaj, neki čak i novac.

Saši je želja i poruka "da se više nikada ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest".

 

Vlada je, podsećaju hrvatski mediji, nakon višestrukih protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

Značajnije donacije uplatile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jednu kunu.

 

Uoči i tokom puta, Saša tvituje iznoseći svoje stavove i obaveštavajući o tome gde se trenutno nalazi.

 

"Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba - razlaz", jedan je od njegovih tvitova koji treba da pređe deonicu od 180 kilometara.

 

Inače, Saša je poreklom iz Delniče, a živi u Rijeci.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Twitter / Saša Pavlić

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(VIDEO) OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE UBIJEN PAVLE BULATOVIĆ?! Ili kako je Srbija izgubila 9 miliona dolara!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...