Najnovije vesti

(VIDEO) OVO JE LICE ČOVEKA: Saša Pavlić nosi u Zagreb 20 kg težak krst u znak protesta zbog nebrige Vlade za bolesnu decu
Foto: Printscreen 24sata.hr

PROTESTNO HODOČAŠĆE

(VIDEO) OVO JE LICE ČOVEKA: Saša Pavlić nosi u Zagreb 20 kg težak krst u znak protesta zbog nebrige Vlade za bolesnu decu

Hrvatska
12:28h

Saša Pavlić (43) se u subotu iz Rijeke peške zaputio u Vladu u Zagrebu i poneo krst od 20 kg u znak protesta što Vlada baca milijarde na polovne vojne avione dok štedi na bolesnoj deci.

Pavlić dnevno prevali 60-ak kilometara. Noćas je prošao Severin na Kupi, a pošto su počeli da ga muče jaki bolovi u nozi, pridružio mu se poznati riječki aktivista Marin Miočić Stošić, koji mu pomaže da nosi krst.

Na ovom svojevrsnom hodočašću mnogi mu pomažu, nude gostoprimstvo, hranu i vodu. Neki su mu čak doneli mast za nogu.

"Vi ste pravi Božji čovjek! Svaka vam čast! Dođite, okrepite se, odmorite malo", saletali su ga sa svih strana meštani Skrada i okolnih sela. Ljudi nisu znali da li prvo da dotaknu njega ili masivan krst koji nosi.

Saša im se s osmehom zahvaljivao i skromno rekao da on nije nikakvo čudo od čoveka, nego samo nosi poruku za odgovorne.

foto: Printscreen 24sata.hr

Ovaj poduhvat preduzeo je u znak protesta zbog toga što država štedi na bolesnoj deci dok istovremeno "baca silne novce" na kupovinu vojnih aviona.

"Zamislio sam kako mi slavimo ovaj Uskrs s porodicom i najbližima, jedemo i pijemo, dok neki roditelji sede kraj postelja svoje bolesne djece jer država, kao, nema novca za njihovo lečenje. Kao otac duboko sam saosećao s njima i takva situacija mi je zaista neprihvatljiva", kaže on.

On naglašava da njegov potez nema veze ni s politikom ni s religijom, nego predstavlja apel svima koji se osete pozvanim da urade ono što im savest nalaže.

foto: Printscreen 24sata.hr

"Samo želim da skrenem pažnju na činjenicu da Hrvatska daje milijarde za kupivubu aviona dok istovremeno štedi na lekovima za teško bolesnu decu. Savest mi ne da da pređem preko toga pa sam na odlučio da ovako apelujem na sve ljude", priča on.

Pavlić procenjuje da će danas stići do Markovog trga i predati svoj krst Vladi, a svakako se nada da će ova akcija uroditi plodom.

"Voleo bih da se više nikad ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest. Da li ću uspeti? Teško, ali barem ću pokušati. A kad dođem na vaganje duše i kad me budu pitali šta sam uradio kad su se kupovali avioni umesto lekova, moći ću da kažem - barem sam pokušao", rekao je ovaj čovek na početku poduhvata.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen 24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...