NOVI UDAR NA DŽEPOVE ZAGREPČANA: Bandić diže cene parkinga, garaža i gradske čistoće
Foto: Printscreen YouTube

NAMET

NOVI UDAR NA DŽEPOVE ZAGREPČANA: Bandić diže cene parkinga, garaža i gradske čistoće

Hrvatska -

Zagrepčani bi mogli uskoro da plaćaju skuplji parking, a nov paket cena usluga poslan je na odobrenje gradonačelniku Milanu Bandiću.

Prema tom predlogu, parking će poskupeti u svim zonama: u prvoj sa 6 na 10 kuna po satu, u drugoj zoni s tri na pet kuna, a u trećoj s 1,5 kuna na dve kune.

Uvodi se i nova zona, koja bi će pokrivati ostatak grada, a cena će biti kuna na sat.

"Zbog nabave novih kamiona i opreme, trebalo je znatno da poskupi odvoz otpada. Da bi se to izbeglo, predlaže se posupljenje parkinga kao vatrogasna mera", kaže za 24sata.hr sagovornik iz Zagrebačkog holdinga.

foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

Od poskupljenja parkinga godišnje bi se prikupilo više od 38 miliona kuna. Što se tiče odnođenja smeća, moraće da bude primenjen drugi model. Uvode se fiksni i varijabilni deo cene: prvi će plaćati svi, a varijabilni će zavisiti od količine otpada koju Čistoća preuzima. Još nije saopštena tračna procena, ali izgleda da će ta komunalna usluga za neke pojeftiniti, neki će plaćati isto, ali ljudi s manjim stanovima plaćaće, izgleda, više.

Uglavnom, nov paket cena treba da odobri gradonačelnik Milan Bandić, koji je cele ove zime najavljivao da poskupljenja otpada neće biti.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track