HULK IZ SISKA OSUĐEN NA 5 I PO GODINA: Golim rukama raširio rešetke, pa pobegao iz zatvora! U šumi silovao maloletnicu! A zločini njegovog brata su još svirepiji!
Foto: Printscreen/ Facebook

PRESUDA

HULK IZ SISKA OSUĐEN NA 5 I PO GODINA: Golim rukama raširio rešetke, pa pobegao iz zatvora! U šumi silovao maloletnicu! A zločini njegovog brata su još svirepiji!

Hrvatska -

Damir Šišaković (36), koga zbog svireposti zovu sisački Hulk, osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci nepravosnažno na pet i po godina zatvora zbog razbojništa i seksualnog zlostavljanja maloletne devojke koju je zajedno s prijateljem zaskočio i to ubrzo posle bega iz zatvora u Sisku gde je izdržavao kaznu od godinu dana zbog pljačke kladionice u Karlovcu 2014. godine.

Sudilo se i njegovom prijatelju Ivanu Dejanoviću (36), ali se on tereti za razbojništvo.

Podsetimo, Šišaković je 2016. pobegao iz zatvora u kojem je služio kaznu od godinu dana zbog razbojništva u kladionici u Karlovcu iz 2014. godine, te se uputio na Krk. Iz zatvora je pobegao tako što je raširio rešetke na prozoru ćelije.

Posle bega iz zatvora u Sisku, za 48 sati Šišakovića je policija uhapsila na Krku, a smešten je u zatvor u Gospić koji je strože čuvan. Otkriveno je tada da je 16-godišnjakinju, uz pretnju pištoljem, odveo u šumu te, uz reči: "Ovo možemo milom ili silom" skinuo i bludničio nad njom. Tada su se odvezli do bankomata gde ju je naterao da podigne novac. Optužnica je njegovog prijatelja Dejanovića teretila da je takođe učestvovao u drugom delu zločina, dočekavši ih kod bankomata, ali nije poznato zašto je oslobođen.

Inače, Damirov brat Dario Šišaković takođe je pokušao da pobegne iz zatvora u Zagrebu, iz Remetinca i to nedugo nakon Damirovog bega iz Siska. Dario Šišaković je 2012. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva profesorke Dijane Ćulibrk, a kaznu je služio u Lepoglavi. U leto 2016. bio je u istražnom zatvoru u Remetincu jer je protiv njega bio pokrenut novi postupak, i to zbog fizičkog napada tokom šetnje u Lepoglavi na Roberta Matanića koji je osuđen zbog atentata na Ivu Pukanića. Dario Šišaković je Dijanu Ćulibrk ubio ubodima nožem jer mu je dugovala 700 kuna.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja