ŠESTI DAN POTRAGE: Prevrću svaki kamen, ali od Matee (17) ni traga ni glasa! Pola Šibenika traži misteriozni beli auto!
Foto: Profimedia, Nestali.hr

POBEGLA OD KUĆE?

ŠESTI DAN POTRAGE: Prevrću svaki kamen, ali od Matee (17) ni traga ni glasa! Pola Šibenika traži misteriozni beli auto!

Hrvatska -

Policijska potraga za Mateom Anaković, učenicom drugog razreda Medicinske škole u Šibeniku, ni posle šest dana nije dala rezultate.

"Dosadašnja potraga nije dala rezultate. I dalje nam pristižu nova saznanja, koja mogu da budu korisna u potrazi za nestalom devojkom. Intenzivno pregledamo snimke gradskih nadzornih kamera, a u fokusu je i beli automobil u koji je, kako kažu svedoci, tinejdžerka ušla. Istraga je usmerena na šire podruje Šibenika", izjavila je Marica Kosor, portparolka Policijske uprave šibensko-kninske.

Matea je prošlog petka oko 14.35 izašla iz porodičnog stana u ulici Petra Preradovća i nestala u nepoznatom pravcu. Roditelji, Maja i Igor Anaković, kažu da je Matea, istina, dvaput "bežala" od kuće, ali nije izlazila iz grada i vraćala se posle dan -dva. Igor je uveren je da je u ovom slučaju Matea žrtva manipulacije jedne ili više nepozatnih osoba preko društevnih mreža.

Prema dosadašnjim saznanjima, Matea verovatno nije oteta. Trenutno preovladava teza da je opet pobegla od kuće, ali ovaj put je to pažljivo isplanirala. Na primer, izvadila je karticu iz mobilnog telefona i ostavila je u stanu.

Matea je visoka oko 160 centimetara, srednje je građe, duge ravne kestenjaste kose, nosi naočare. Iz stana je otišla u majici tirkizne boje, farmerkama i u zlatno-crnim patikama "skečers". Iz policije mole građane da bilo kakve informacije u vezi s njom prijave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Profimedia, Nestali.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track