DEVOJCI JE GLAVOM RAZBIO LAVABO: Ali je majku dotukla reakcija policije kada je prijavila nasilnika!
Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

sramota

DEVOJCI JE GLAVOM RAZBIO LAVABO: Ali je majku dotukla reakcija policije kada je prijavila nasilnika!

Hrvatska -

MUP Hrvatske je zbog spore reakcije zadarske policije u slučaju premlaćivanja devojke, poslao unutrašnju kontrolu.

Nakon divljačkog iživljavanja monstruma koje su ostali u kafiću gledali, a kako majka tvrdi i pokušavali da sakriju, policija je reagovala alarmantno sporo. U zadarsku policiju MUP je poslao unutrašnju kontrolu, odnosno stručni tim koji će verovatno sledeće nedelje dovršiti analizu događaja od 13. juna. Tada je Darko Kovačević koga zovu Daruvarac u kafiću brutalno premlatio 18-godišnju devojku.

Majka devojke tvrdi kako su joj kad ih nazvala da joj je ćerka brutalno premlaćena rekli "Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu".

Službeni izveštaj policije ističe kako je hitna već odvela devojku kada su oni došli, a i ona je, tvrdi majka došla s velikim zakašnjenjem. "Dete mi je krvarilo 40 minuta dok nije stigla hitna”, rekla je za RTL.

Takođe, postavlja se pitanje zašto je Kovačević priveden tek iduće jutro, iako su znali ko je i gde živi. Krvavu majicu policija nije izuzela kao dokaz sve dok je majka nije sama donela u policiju.

Portparol zadarske policije ističe i da je policija nasilnika privela manje od 24 sata nakon počinjenja krivičnog dela i da su u medijima pokušavali da zaštite žrtvu i njen identitet.

Rekli su i da u Kovačevićevom stanu nisu pronašli oružje. Ali, 12 sati koliko je prošlo od manijakalnog iživljavanja do dolaska polciije, Kovačević je mogao detaljno “da očisti” stan od svog oružja i narkotika, za koje ga majka žrtve optužuje. Da je hteo, mogao je i sam da pobegne.

Majka ima i vrlo jasno objašnjenje za takve propuste policije. Ona tvrdi da nasilnik ima takav tretman “zato što je policijski doušnik”. Policija odbacuje te tvrdnje.

Ali upada u oči i ono za šta je prijavljen. Nakon što se pola sata divljački iživljavao na devojci, toliko da joj je glavom uspeo da slomi umivaonik, prijavljen je za pretnju i nanošenje teških telesnih povreda pa mu je određen jednomesečni istražni zatvor.

Smrskano lice nakon pola sata divljanja nabildovanog muškarca nad 18-godišnjakinjom očigledno nije dovoljno za kvalifikaciju nasilništva ili pokušaj ubistva.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track