UBICI SA ZRĆA ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Strahuje se da bi opet mogao da pobegne
Foto: Youtube/Printscreen

oštro

UBICI SA ZRĆA ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Strahuje se da bi opet mogao da pobegne

Hrvatska -

Zadarski Županijski sud je 25-godišnjem Britancu Daglasu Kejnu, osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva ispred noćnog kluba na Zrću odredio jednomesečni pritvor.

U obračunu, kako se čini dilerskih bandi, stradao je 26-godišnji Ugo Vilson, a još jedan Britanac je teško povređen.

Sudac je Kejnu odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bega i uticaja na svedoke, rekao je portparol zadarskog suda Hrvoje Visković, prenose 24sata.

"Osobe koje su bile s njim za vreme izvršenja ovog krivičnog dela moraju da budu ispitane kako bi se rasvetlile okolnosti oko čitavog slučaja’, rekao je Visković.

Osumnjičeni je nakon ubistva obrijao glavu i pokušao da pobegne ali ga je policija ga je uhvatila. Na sudu se branio ćutanjem, a angažovao je svog advokata. O eventualnom izručenju Velikoj Britaniji moći će da se govori tek nakon istrage i podizanja optužnice.

On je u četvrtak ujutro uhapšen na splitskom aerodromu gde je planirao da se ukrca se na let za London. Nije mu uspelo jer je bio na poternici, pa su ga policajci okružili i uhapsili.

Još se ne zna ko je sve učestvovao u masovnom sukobu na Zrću, ali sve ukazuje na to da se radi o obračunu dilerskih bandi koje zarađuju na festivalima na Jadranu. Ubijeni je bio poznat britanskoj policiji, a pre nego što je ubijen na Zrću, neko vreme je proveo u zatvoru zbog brojnih razbojništava koje je počinio sa svojim saučesnicima.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja