DVOJICA HRVATA UHAPŠENA U PORTUGALIJI ZBOG KRIJUMČARENJA 1.400 KG KOKAINA: Evo gde su krili robu vrednu desetine miliona evra! (FOTO)
Foto: printscreen NCA

uspela akcija Nacionalne agencije za kriminal

DVOJICA HRVATA UHAPŠENA U PORTUGALIJI ZBOG KRIJUMČARENJA 1.400 KG KOKAINA: Evo gde su krili robu vrednu desetine miliona evra! (FOTO)

Hrvatska -

Dvojica Hrvata, jedan iz Zadra (33) i jedan iz Bibinja (42) uhvaćeni su sa 1.400 kilograma kokaina u PortugalIJI.

Oni su bili deo posade jedrilice "SY Oggi", koja je pod zastavom Britanskih devičanskih ostrva plovila sa Kariba preko Atlantskog okeana prema Evropi. Na brodu su bile četiri osobe, a konačna destinacija za isporuku kokaina vrednog nekoliko desetina miliona evra bila je Velika Britanija, odnosno evropsko tržište.

foto: printscreen NCA

Akciju kodnog imena "Mar Azul" vodila je britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA) u saradnji sa portugalijskom policijom, mornaricom i vazdušnim snagama. Kokain je pronađen u četvrtak, 21. juna u unutrašnjosti jedrilice, sakriven u lažnim rezervoarima za gorivo.

Uz dvojicu Hrvata, koji su odranije poznatih hrvatskoj policiji zbog preprodaje droge, u jedrilici su bili britanski državljanin i državljanin Holandije. Na službenim stranicama NCA objavljene su slike jedirilice koju su presreli južno od ostrva Fajal

foto: printscreen NCA

Dvojica hrvatskih državljana zadržana su u pritvoru u Portugaliji i čekaju završetak istrage, kada će biti i poznato gde će im se suditi za sudelovanje u krijumčarenju kokaina.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto NCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track