BISKUP UDARIO NA MEĐUGORJE: Ukazanja Gospe su NEVERODOSTOJNA!
Foto: Printscreen Yt

SNAŽNA PORUKA

BISKUP UDARIO NA MEĐUGORJE: Ukazanja Gospe su NEVERODOSTOJNA!

Hrvatska -

MOSTAR - Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henriku Hoseru, da su ukazanja Gospe u Međugorju "neverodostojna".

"Mesni ordinarijum... na osnovu brojnih ispitivanja ne smatra verodostojnim nijedno 'ukazanje', nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu. U ta neverodostojna ukazanja 'međugorskog fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili 10 dana 1981", piše u saopštenju Mostarsko-duvanjske biskupije.

foto: Printscreen YouTube

Nadbiskup Henrik Hoser

Navodi se da je Hoser, penzionisani nadbiskup Varšave i Praga, ranije rekao da je imenovan isključivo za pastoralno delovanje u Međugorju i da njegov zadatak služi učvršćivanju jedinstva Crkve. On je zvanično stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franja i na misi u Međugorju izjavio da katolički hodočasnici dolaze na to mesto "kako bi sreli Boga, Isusa Hrista i njegovu majku, koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira".

Podseća se da je on medijima ranije govorio da bi Sveta Stolica mogla da proglasi verodostojnim ukazanja Gospe tokom prvih sedam dana 1981. godine.

Osnova "međugorskog fenomena" je navodno prikazanje Bogorodice pred šest malih pastira 80-ih godina prošlog veka. Njih šestoro i danas, kao odrasli, tvrde da im se Bogorodica prvi put ukazala 24. juna 1981. u mestu Podbrdu kod Međugorja, a neki tvrde da im se ukazuje i danas.

Vatikan je 2011. imenovao komisiju za istraživanje verodostojnosti ovih ukazanja. Izveštaj je upućen Kongregaciji za nauku vere, a zatim papi Franji koji o tome treba da donese konačni sud.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track