POSLE SRAMNOG INCIDENTA U ZAGREBAČKOJ SKUPŠTINI: Reagovala i Advokatska komora zbog Tompsonovog advokata, evo kako bi mogao da bude kažnjen (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

PROSTAKLUK

POSLE SRAMNOG INCIDENTA U ZAGREBAČKOJ SKUPŠTINI: Reagovala i Advokatska komora zbog Tompsonovog advokata, evo kako bi mogao da bude kažnjen (VIDEO)

Hrvatska -

Zbog incidenta koji se juče dogodio u Zagrebačkoj skupštini, u kojem je učestvovao poslanik Hasanbegovićeve stranke Davorin Karačić, inače advokat, reagovala je i Hrvatska advokatska komora.

Disciplinsko tužilaštvo Komore započelo je uviđaj. “U medijima smo pročitali šta se dogodilo i zatražili smo snimke. Kada pregledamo snimke i transkripte koje smo naručili, odlučićemo o daljem postupanju”, kazali su.

Disciplinsko tužilaštvo deluje kao samostalno telo Komore i u slučaju kada proceni, može da pokrene postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda advokature, o čemu dalje odlučuje Disciplinski sud. Iz Komore nisu hteli da govore o razvoju slučaja.

Disciplinski sud, inače, ima pravo na različite sankcije. Najblaža je ukor, pa sledi novčana kazna, zatim gubitak prava na bavljenje advokaturom u razdoblju od šest meseci do pet godina, odnosno, od pet do deset godina za još teža kršenja. Najrigoroznija mera je trajni gubitak prava na obavljanje posla.

Do incidenta u Skupštini inače je došlo između Karačića i poslanika platforme Zagreb je naš, Tomislava Tomaševića. Na snimku se vidi kako je Karačić verbalno napao Tomaševića, nazivao ga klošarom, pozivao na obračun, vređao i tako dalje.

Kurir.rs/Telegram.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track