ZAKLAO KOMŠINICU ZBOG PRILAZNOG PUTA: Otkrivena pozadina ubistva koje je šokiralo Rijeku
Foto: Profimedia

KRVAVI KRAJ VIŠEGODIŠNJEG SPORA

ZAKLAO KOMŠINICU ZBOG PRILAZNOG PUTA: Otkrivena pozadina ubistva koje je šokiralo Rijeku

Hrvatska -

Milka Grivičić (55) izbodena je juče poslepodne u Rijeci kad je došla da poseti majku, a zaklao ju je komšija zbog višegodišnjeg spora oko prilaznog puta.

Džemal Merdanović, prvi komšija koji se sumnjiči za ovaj zločin, priveden je odmah posle kobnog događaja.

Grivičićeva je smrtno ranjena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do ulaznog praga kuće njenih komšija Merdanovića. Više puta je ubodena nožem.

"To je strašno! Ne mogu da verujem da više nema Milkice, išla je u školu s mojom ćerkom. Ubio ju je Džemal, koga više zovemo Đemo. Između dve porodice postoji dugogodišnji spor oko prilaznog puta. Prolaz je zajednički, ali ga Đemo svojata", ispričala je jedna komšinica.

foto: Profimedia

Đemina supruga Slavica Merdanović završila je prošle godine u zatvoru jer je pretila i pijukom napala Milkinu majku Anku.

"Na početku tog prilaznog puta je kapija, a kada se ona otvori, putem se stiže do kuće Merdanovića i kuće Milke Grivičić, odnosno njene majke Anke Jakovljević. Merdanović je inače svojatao put, zabranjivao im prolaz do njihovog dvorišta", objašnjava druga komšinica. "Koliko ja znam, pretnji je bilo koliko hoćete", posebno je naglasila.

"Uverena sam da ju je Đemo sačekao, da se to dogodilo jer se nije nadala nečem takvom. Zgrožena sam time što se dogodilo! Neki su se možda i više od Milkice svađali s Đemom, ali, eto, ubijena je ona", dodao je još jedan komšija.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja