DVA LABUDA, TATA I SIN, PALI NIZ BRANU: Nisu mogli da se vrate, a onda su se pojavili spasioci! Porodica je ponovo ujedinjena! (FOTO)

MAMA IH DOZIVALA

DVA LABUDA, TATA I SIN, PALI NIZ BRANU: Nisu mogli da se vrate, a onda su se pojavili spasioci! Porodica je ponovo ujedinjena! (FOTO)

Hrvatska -

Dva labuda, tata i sin, u nedelju su se odvojili od svoje porodice kad su pali preko brane u Mrežnici kod Duge Rese u Hrvatskoj.

Posle toga više nisu mogli da se sami vrate ostalim labudovima koji su ostali s gornje strane brane.

Volonterke Udruženja za zaštitu životinja su uspele posle dojave da nekako odvoje mladog labuda od zaštitnički nastrojenog tate, očistile su mu rane, budući da su se povredili pri padu, i vratile ga u jato, mami, braćama i sestrama.

Ipak, agresivnog tatu, koji je celo vreme energično štitio svog potomka, nisu se usudile da diraju. Nadale su se da će uspeti sam da se pridruži svojoj porodici, ali nije uspeo.

Volonterke su ponovo otišle da provere kakva je situacija.

“Mužjak ipak nije mogao sam da se vrati preko brane, izašao je na obalu nizvodno i praktično se izgubio. Očajnički je tražio put, izašao je čak na put prema gradu i istrčao volonterki pred auto. Kao da je znao koga mora da traži za pomoć. Naravno, bez razmišljanja ga je strpala u auto i vratila mladuncima i ženki koja ga doziva i traži već 2 dana”, napisali su volonteri.

Kurir.rs/Telegram.hr Foto: Facebook/Najbolji prijatelj

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track